Josh Walet

Taptoe is terug van weggeweest, maar vindt niet meer plaats op het Stadhuisplein

Alphenaren hebben de taptoe een paar jaar moeten missen. Daarom pakt Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (STAR) dit jaar extra uit. “We pakken de draad vol enthousiasme weer op.”

Traditiegetrouw vindt de Taptoe plaats op de zaterdagavond voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. Dat betekent dat het zaterdag 17 september om 20:00 uur weer tijd is voor de Taptoe. Er wordt extra uitgepakt deze editie, dus Alphenaren kunnen dit jaar genieten van lokale, nationale en internationale Show- en Marchingbands.

Normaal gesproken treden de Show- en Marchingbands op het Stadhuisplein op, maar het muzikale evenement vindt dit jaar op een andere locatie plaats. Dit vanwege de vergroening op het Stadhuisplein. STAR presenteert daarom dit jaar op het voorplein van het oude raadhuis in het Burgemeester Visserpark een muzikaal showprogramma voor jong en oud.

De volgende muziekkorpsen zullen zich presenteren: Jeugdshowband Irene uit Ede (deelnemer WMC 2022), Showband Jong Holland uit Zwijndrecht (tweede plaats op WMC 2022 tweede divisie), Drumfanfare TTH uit Hazerswoude-Dorp, Showband Irene uit Ede (GOUD op WMC 2022 Championship divisie), Showcombinatie Con Brio/DSS uit Alphen a/d Rijn / Aarlanderveen, Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.