Economie

Ten Brink Foodretail reageert op uitzending Zembla

Geen reactie van superformules, wij durven het wel aan! De uitzending van Zembla donderdag jl. was schokkend, schokkend omdat er bedrijven zijn die met voorkennis gebruik maken van ovens met asbest en a) dat eerst ontkennen en b) daarmee doorgaan omdat er geen extra productiecapaciteit meer over is? Hetzelfde geldt voor het incident van Vion, waar het beter-leven-vlees (keurmerk) met sterren werd misbruikt. Alles voor bedrijfseconomische doelen. Supermarktformules d.w.z. hoofdkantoren die na 60, 90 of 120 dagen hun afnemers betalen, niet normaal?! Drie voorbeelden van misstanden in ons vak. Opgelucht kan ik u meedelen dat wij geen brood van Bakkersland afnemen en nooit hebben gedaan. Wij doen zaken met bakkerij Visser uit Alphen aan den Rijn. De familie Visser vernieuwde een jaar of 7 à 8 geleden hun hele bakkerij met de verhuizing naar Kerk & Zanen.Vion is zo'n aanbieder waar we beslist bij uit de buurt blijven, een integriteitsfoutje een jaar of 5 geleden deed ons besluiten nooit meer zaken met ze te doen.In de regel betalen wij onze afnemers zelf binnen 2 tot 4 weken en beslist niet langer. Binnen de supermarktorganisatie waar we mee samen werken hebben wij eenzelfde betaaltermijn. Echter behalen wij uit die genoemde betalingscondities via de formule ook voordeel, eigenlijk te gek voor woorden.In Zembla doet supermarktdeskundige Gerard Rutte een uitspraak over de verantwoordelijkheid van de supermarkten. Raak! We moeten die verantwoordelijkheid natuurlijk nemen, zorgen voor nog beter voedsel -ik zal u zo enkele voorbeelden noemen- maar dat kan alleen samen met u. Zoals Rutte opmerkt bepaalt u wat wij verkopen en dus aanbieden. Nederland behoort inmiddels -voor Polen- tot het land met de laagste supermarktprijzen van Europa. En dat we daar met elkaar op letten is natuurlijk prima, maar als dat ten koste gaat van mensen, -levens en kwaliteiten moeten we echt even pas op de plaats maken. Dat is immers met de eieren van legbatterijkippen ook gelukt. Supermarkten hebben convenanten ondertekend, volgens mij moeten we de afgesproken doelen veel sneller realiseren, samen met u… want u kiest.'Ja' denkt u dan, en jullie leveren, duh! Maar dat is echter de functie van een supermarkt, maar we sturen wel. We bieden u namelijk extra keuze. Keuze in kwaliteiten A-merken, C1000 Huismerken en C1000 Basis(discount)merken, maar ook in in leveranciers, verskwaliteiten, in ecologische en biologische producten.In 2013 bestonden we 60 jaar en behaalden we het SuperSupermarkt-Keurmerk voor duurzaamondernemen, check www.supersupermarkt.nl. Wilt u de auditlijst eens zien wat we daarvoor achter de schermen allemaal doen?Verder introduceerden we in onze groente- & fruitafdeling de biologische producten van Willem&Drees, volgende week die van Rootz! Appels, speltapppeltaart, smoothies en echte versgeperste appelsap van biologische Nederlandse appels. In de bakkerij introduceerden we spelt- en desembrood, ging onze banketbakker Stevers -de nieuwe VOA-Onderneming van het jaar 2013- verder verduurzamen. Ook zijn we gestart met kaas van de kleine Zuid-Hollandse coöperatie De Graafstroom. We introduceerden de beste Filet Americain van Nederland in de winkel van het merk Ladessa, we stonden op Culinair Alphen met de fantastische en eerlijke Biefselect ossenhaas, kogelbiefstuk, entrecote en rib eye van de 2-beter-leven-sterren rundveehouder Henk Broeders. We zorgden dat ook ons andere rundvlees van de luxe koe afkomstig was, niet meer te vergelijken met de standaardkwaliteiten van andere supermarkten. We brachten het label Onze Eigen Scharrelkip van C1000 en verkochten de eerlijkste Sushi van Akira uit Alphen. Maar ook verkopen we al 60 jaar eieren van de enige echte Warring uit Leiden. En met de opname van het biologische Smaakt-assortiment, de Raw Superfood-artikelen en de Biotime-lijn in 2013 zijn we met ruim 600 biologische items echt de grootste bio-aanbieder in Alphen.Kortom, we lijken op de goede weg en zullen in 2014-2015 zelf een eigen gewassentuin op het dak van ons bedrijf gaan plaatsen. Maar mocht u aanvullingen, suggesties en/of goede ideeën hebben over eerlijk voedsel, laat het ons weten via twitter @TenBrinkFood, via facebook.com/tenbrinkfood, via ten-brink.nl of gewoon face-to face in de winkel!

Meer nieuws

Blog: Van angsthazen naar beunhazen
Blog Opinie gisteren 14:14

Blog: Van angsthazen naar beunhazen

In rep en roer waren ze, de cosmetische artsen. Wat bleek, tandartsen hielden zich niet langer alleen bezig met het vullen van kiezen. Nee, ze vullen of moet ik zeggen ze fillen de patiënt desgewenst ook met botox en fillers en daarmee ook hun eigen zakken.

Rood-wit-blauw voor Quinty Keijzer
Sport gisteren 14:05

Rood-wit-blauw voor Quinty Keijzer

Zaterdag 15 juni werd het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen verreden in het Utrechtse dorp Ameide. Door zo’n 700 kinderen in zeven jongens- en zeven meisjescategorieën werd er gestreden om de Nederlandse Kampioenstrui. Van WV Avanti stonden hier 14 jeugdleden aan de start.

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.