Alphens EV

Tennisverenigingen, SAT en gemeente blij met oplossing

De door wethouders Van Velzen en Schotanus voorgestelde oplossing voor het Alphense tennis is goed ontvangen door de gemeenteraad. Donderdag zal de raad dan ook besluiten dat de clubs TEAN en Nieuwe Sloot zelf gaan huren en er een plan komt voor het complex Nieuwe Sloot.

Voorzitters Peter Chaudron van TEAN en Willy Spanjer van Nieuwe Sloot zijn blij met de gekozen oplossing voor het Alphense tennis. Deze is namelijk vrijwel identiek aan het door hen samen met SAT gemaakte voorstel. Ook SAT is content: voorlopig is een faillissement afgewend en het komende jaar blijft de exploitatie van het complex Nieuwe Sloot bij hen.

"Mijn dank aan de gemeenteraad en aan anderen die geholpen hebben", begon Chaudron zijn toespraak als inspreker tijdens de commissievergadering van maandag 9 december. "Ons uitgangspunt is dat TEAN op haar eigen complex in het Bospark kan blijven. Dat is geluk. Het achterstallig onderhoud pakken wij samen met de gemeente op. En, wij openen de hekken van het tennispark voor anderen. Zorg hebben we nog over de hoogte van de kostendekkende huur."
De zorg over de hoogte van de huur wordt gedeeld door Spanjer. "Wij willen niet betalen voor de exploitatietekorten van de horeca van het indoor centrum. Ook vragen wij ons af welke banen van ons worden en waar ons clubhuis komt." 

Wethouder Kees van Velzen vindt dat in de uitwerking van het gekozen scenario voor Nieuwe Sloot de tennisclub en het complex goed gescheiden moeten worden. "We moeten nog intensief aan de uitwerking van de plannen werken. Voor de kostendekkende huur loopt een onderzoek van Grant Thornton, maar zij kunnen pas verder als het raadsbesluit donderdag 12 december wordt genomen."

Raad
De raadscommissie heeft gemeld dat de fracties donderdag geen wensen en bedenkingen in zullen brengen. Daarmee kan scenario 4a worden uitgewerkt: TEAN en Nieuwe Sloot gaan als tennisclubs zelf huren van de gemeente Alphen aan den Rijn, de BV van SAT houdt in 2020 het beheer over het complex Nieuwe Sloot, de gronden en opstallen gaan van SAT naar de gemeente. En: aan de hand van deze uitgangspunten wordt een goed plan gemaakt.

Op de foto: voorzitters Willy Spanjer (Nieuwe Sloot) en Peter Chaudron (TEAN)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!