Marjolein Stoelinga

Terugblik: het jubileumconcert van Popkoor Vocalize in Parkvilla was een succes

Vanwege hun 5-jarig bestaan gaf Popkoor Vocalize een week geleden, op zondag 10 oktober, een spetterend optreden in Parkvilla. Pauline Scholten, dirigent en oprichter van het koor: “De zaal zat goed vol en het publiek was erg enthousiast. Een groot succes dus!”

Dit jaar bestaat het Alphense Popkoor Vocalize 5 jaar. Uiteraard moest dit gevierd worden. Dat deed het popkoor met een spetterend jubileumconcert in Parkvilla. Met een goed gevulde zaal, een enthousiast publiek en een koor dat uitbundig heel veel nieuw repertoire ten gehore bracht, was het volgens Pauline zeker een succes te noemen. “Het was een geweldige dag!”

Bijzonder aan Popkoor Vocalize is dat ze de nieuwste muziek zingen. “Veel popkoren zingen ouder repertoire, maar dat is bij ons dus niet zo. Wij zingen nummers die je nu op de radio hoort, dat maakt ons wel uniek”, vertelt ze. De nummers arrangeert Pauline zelf. “De nieuwe nummers zing ik in voor de meiden van het koor. Nadat je het een paar keer hebt gehoord, kun je het makkelijk meezingen. Zo kunnen we lekker vrijuit zingen. Het is één groot feest!”

Na maanden niet met elkaar hebben kunnen oefenen in één ruimte, konden ze voor het jubileumconcert gelukkig wel terecht in de theaterzaal van Parkvilla. Daar brachten ze een paar oudere liedjes ten gehore, maar het repertoire bestond voornamelijk uit nieuwe muziek. “We zongen bijvoorbeeld een prachtige a capella uitvoering van Soldier On van Direct. Het was spannend omdat we nog niet veel voor publiek hadden kunnen oefenen, maar het was fantastisch om te doen. Geweldig dat zoveel mensen naar ons kwamen luisteren.”

popkoor-vocalize-parkvilla

popkoor-vocalize-parkvilla


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Onderwijs en opvang gisteren 14:09

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.