Boksschool Teus de Kruyf
Advertorial Coronavirus in Alphen

Teus de Kruyf Institute start met buitentrainingen

Ondanks dat de deuren van boksschool Teus de Kruyf nog even gesloten moeten blijven, zijn de lessen op maandag 11 mei weer van start gegaan. “Dankzij de vrij gelegen locatie en een groot buitenterrein, kunnen wij alle leden prima lesgeven in de buitenlucht”, vertelt Marie Louise van de boksschool.

De boksschool heeft er daarom voor gekozen om alle 27 lessen die ze per week geven, weer aan te bieden. “Hierbij geven we uiteraard lessen volgens alle richtlijnen en zien we toe op de veiligheid en hygiëne tijdens de trainingen. De leden melden zich netjes aan via de Teus de Kruyf Institute app. Zo kunnen we het maximaal aantal deelnemers beperken en hebben we een kleine marge voor niet-leden die een keer mee willen trainen. Iedereen is welkom voor een proefles!”

Alternatieve manier van boksen

Weer of geen weer, de leden van het Teus de Kruyf Institute komen maar al te graag weer naar de boksschool toe. “Acht weken weinig tot niet kunnen sporten geeft de juiste boost. Iedereen wil graag weer even het huis uit en aan de conditie werken. Ook het stukje sociale contact onderling is iets wat velen gemist hebben.”

Met de anderhalve meter regeling is het helaas niet mogelijk om te boksen zoals je gewend bent. “Hoe dan ook hebben we daar genoeg andere opties voor. Neem het NK schaduwboksen, een initiatief van de Nederlandse boksbond om de leden te motiveren om ook in deze tijden van crisis, fanatiek te trainen. Als boksschool word je vrij creatief in het bedenken van alternatieve trainingsmethodes, wat voor de leden ook weer heel verrassend is.”

Verbouwing

De binnen locatie is in de afgelopen acht weken flink verbouwd. “De vloeren, de ring, de kleedkamers, toiletten en de bar hebben allemaal een flinke make over gehad”, vertelt Marie Louise. “We hebben nu niet alleen de naam, maar ook de uitstraling van een Old School. Daarom hopen we van harte dat we zo spoedig mogelijk weer binnen mogen sporten.”

Het terrein achter de boksschool zal volgende week aangepakt worden. “Wat nu de tuin is, zal omgetoverd worden tot een mooie grote permanente buitengym, waar leden straks het hele jaar door kunnen genieten van buitentrainingen. De vraag naar buitensporten is steeds groter. Mensen genieten van een training in de buitenlucht, wat natuurlijk ook vele malen gezonder is. Heerlijk dat we straks de keuze hebben om een les binnen of buiten te verzorgen voor onze leden.”

Al met al is deze crisistijd dus niet alleen maar negatief geweest. “Als alles straks weer terug naar normaal gaat, kunnen wij onze leden iets moois bieden! Tot die tijd maken we er met elkaar het beste van en blijven we positief, hoopvol en gezond.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.