Boksschool Teus de Kruyf
Advertorial Coronavirus in Alphen

Teus de Kruyf Institute start met buitentrainingen

Ondanks dat de deuren van boksschool Teus de Kruyf nog even gesloten moeten blijven, zijn de lessen op maandag 11 mei weer van start gegaan. “Dankzij de vrij gelegen locatie en een groot buitenterrein, kunnen wij alle leden prima lesgeven in de buitenlucht”, vertelt Marie Louise van de boksschool.

De boksschool heeft er daarom voor gekozen om alle 27 lessen die ze per week geven, weer aan te bieden. “Hierbij geven we uiteraard lessen volgens alle richtlijnen en zien we toe op de veiligheid en hygiëne tijdens de trainingen. De leden melden zich netjes aan via de Teus de Kruyf Institute app. Zo kunnen we het maximaal aantal deelnemers beperken en hebben we een kleine marge voor niet-leden die een keer mee willen trainen. Iedereen is welkom voor een proefles!”

Alternatieve manier van boksen

Weer of geen weer, de leden van het Teus de Kruyf Institute komen maar al te graag weer naar de boksschool toe. “Acht weken weinig tot niet kunnen sporten geeft de juiste boost. Iedereen wil graag weer even het huis uit en aan de conditie werken. Ook het stukje sociale contact onderling is iets wat velen gemist hebben.”

Met de anderhalve meter regeling is het helaas niet mogelijk om te boksen zoals je gewend bent. “Hoe dan ook hebben we daar genoeg andere opties voor. Neem het NK schaduwboksen, een initiatief van de Nederlandse boksbond om de leden te motiveren om ook in deze tijden van crisis, fanatiek te trainen. Als boksschool word je vrij creatief in het bedenken van alternatieve trainingsmethodes, wat voor de leden ook weer heel verrassend is.”

Verbouwing

De binnen locatie is in de afgelopen acht weken flink verbouwd. “De vloeren, de ring, de kleedkamers, toiletten en de bar hebben allemaal een flinke make over gehad”, vertelt Marie Louise. “We hebben nu niet alleen de naam, maar ook de uitstraling van een Old School. Daarom hopen we van harte dat we zo spoedig mogelijk weer binnen mogen sporten.”

Het terrein achter de boksschool zal volgende week aangepakt worden. “Wat nu de tuin is, zal omgetoverd worden tot een mooie grote permanente buitengym, waar leden straks het hele jaar door kunnen genieten van buitentrainingen. De vraag naar buitensporten is steeds groter. Mensen genieten van een training in de buitenlucht, wat natuurlijk ook vele malen gezonder is. Heerlijk dat we straks de keuze hebben om een les binnen of buiten te verzorgen voor onze leden.”

Al met al is deze crisistijd dus niet alleen maar negatief geweest. “Als alles straks weer terug naar normaal gaat, kunnen wij onze leden iets moois bieden! Tot die tijd maken we er met elkaar het beste van en blijven we positief, hoopvol en gezond.”


Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.