Josh Walet

Theater Castellum: gemeente, wij willen weer naar het theater!

Om Theater Castellum weer brandveilig te maken is 3,7 miljoen nodig. ‘Een bodemloze put’, zo noemen veel Alphenaren het theater. Het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum laat nu ook van zich horen en pleit ervoor dat Castellum het geld meer dan waard is.

Sinds de oplevering van Castellum zijn er al problemen met het gebouw. Zo is de entree te krap, de foyer onhandig, het lekt in de kelder en de routing voor horecapersoneel is te lang en te ingewikkeld. Dit zou door een grote verbouwing allemaal worden verholpen. Aan het eind van de verbouwing bleek het hele gebouw echter niet brandveilig. Om het gebouw brandveilig te maken is er 3,7 miljoen nodig, iets waar de gemeenteraad mee in moet stemmen.

Maatschappelijke functie

De mening van Alphenaren is verdeeld. Zij laten zich op social media veelvuldig horen. Maar nu laat ook het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum zich uit over de kwestie. “Vorig jaar is door de gemeenteraad besloten dat Theater Castellum voor Alphen aan den Rijn als 100.000+ gemeente belangrijk is en behouden moet blijven. Het verbouwingsplan is in februari 2019 goedgekeurd en daarmee is budget vrijgegeven om het gebouw te optimaliseren als theater en bioscoop, onder meer door logistieke tekortkomingen vanuit de beginperiode te herstellen. Dit om de bewoners van Alphen aan den Rijn de mogelijkheid te geven in hun eigen gemeente prettig naar het theater te laten gaan. Castellum vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke functie”, aldus het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum.

Herstellen

“Nu tijdens deze verbouwing ontdekt is dat het pand niet deugdelijk gebouwd blijkt te zijn – iets waar de huidige Castellum-organisatie niets aan kan doen – is het vreemd dat daarmee de theaterfunctie weer ter discussie komt te staan. Deze twee zaken staan los van elkaar”, zo betoogt het bestuur. “Wij, het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum, een grote en trouwe vereniging van ruim zestig ondernemingen voornamelijk gevestigd in Alphen, roepen op het herstel van het gebouw zo snel mogelijk te realiseren! Het theater heeft een belangrijke regiofunctie en het is dan ook in het belang van alle inwoners in gemeente Alphen en omliggende regio dat Castellum weer zo snel mogelijk open gaat.”

Ze besluiten: “Heel veel Vrienden zijn al sinds de oprichting verbonden aan en met Castellum en hebben daar van heel veel mooie voorstellingen en goede bijeenkomsten kunnen genieten. Net als de vele andere theaterbezoekers willen wij dat in de toekomst dan ook graag blijven doen!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:35

Verder reizen voor coronatest vanwege bereiken maximale labcapaciteit

In Alphen aan den Rijn is Nieuwe Sloot ingericht als test- en vaccinatielocatie, maar lang niet alle Alphenaren krijgen dit als optie. Zij moeten naar een testlocatie in een andere plaats. Dit heeft te maken met het bereiken van de maximum labcapaciteit bij de GGD.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:47

Xtra Positive lanceert natuurlijke truffels

De Alphense ondernemers Frangken Tuhumena en zijn zoon Jason Tuhumena lanceren samen met businesspartner Roel Wolfert het nieuwe bedrijf XtraPositive.com. Xtra Positive lanceert organic truffles. De natuurlijke truffels van Xtra Positive verbeteren de stemming, energie en focus!

Politiek plein vandaag 16:01

Financiën Alphen op orde met CDA-wethouder aan de knoppen

De komende weken blikt het CDA met enkele bekende politici terug. Vandaag aan het woord: Kees van Velzen, wethouder namens het CDA, die terugkijkt op een mooie carrière en zijn inzet en betrokkenheid bij het openbaar bestuur. 

Advertorial Sport vandaag 12:35

Open dag op zondag 30 januari bij Jawi

Wachtte je tijdens de lockdown op hét moment om weer aan de slag te gaan met je sportieve doelen? Dat moment is nu! Kom zondag 30 januari naar de open dag van Jawi.