Josh Walet

Theater Castellum: gemeente, wij willen weer naar het theater!

Om Theater Castellum weer brandveilig te maken is 3,7 miljoen nodig. ‘Een bodemloze put’, zo noemen veel Alphenaren het theater. Het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum laat nu ook van zich horen en pleit ervoor dat Castellum het geld meer dan waard is.

Sinds de oplevering van Castellum zijn er al problemen met het gebouw. Zo is de entree te krap, de foyer onhandig, het lekt in de kelder en de routing voor horecapersoneel is te lang en te ingewikkeld. Dit zou door een grote verbouwing allemaal worden verholpen. Aan het eind van de verbouwing bleek het hele gebouw echter niet brandveilig. Om het gebouw brandveilig te maken is er 3,7 miljoen nodig, iets waar de gemeenteraad mee in moet stemmen.

Maatschappelijke functie

De mening van Alphenaren is verdeeld. Zij laten zich op social media veelvuldig horen. Maar nu laat ook het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum zich uit over de kwestie. “Vorig jaar is door de gemeenteraad besloten dat Theater Castellum voor Alphen aan den Rijn als 100.000+ gemeente belangrijk is en behouden moet blijven. Het verbouwingsplan is in februari 2019 goedgekeurd en daarmee is budget vrijgegeven om het gebouw te optimaliseren als theater en bioscoop, onder meer door logistieke tekortkomingen vanuit de beginperiode te herstellen. Dit om de bewoners van Alphen aan den Rijn de mogelijkheid te geven in hun eigen gemeente prettig naar het theater te laten gaan. Castellum vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke functie”, aldus het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum.

Herstellen

“Nu tijdens deze verbouwing ontdekt is dat het pand niet deugdelijk gebouwd blijkt te zijn – iets waar de huidige Castellum-organisatie niets aan kan doen – is het vreemd dat daarmee de theaterfunctie weer ter discussie komt te staan. Deze twee zaken staan los van elkaar”, zo betoogt het bestuur. “Wij, het bestuur van de Vrienden van Theater Castellum, een grote en trouwe vereniging van ruim zestig ondernemingen voornamelijk gevestigd in Alphen, roepen op het herstel van het gebouw zo snel mogelijk te realiseren! Het theater heeft een belangrijke regiofunctie en het is dan ook in het belang van alle inwoners in gemeente Alphen en omliggende regio dat Castellum weer zo snel mogelijk open gaat.”

Ze besluiten: “Heel veel Vrienden zijn al sinds de oprichting verbonden aan en met Castellum en hebben daar van heel veel mooie voorstellingen en goede bijeenkomsten kunnen genieten. Net als de vele andere theaterbezoekers willen wij dat in de toekomst dan ook graag blijven doen!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.