Bart Heemskerk
Advertorial Kunst en Cultuur

Theatercollege Schubert Recital in Parkvilla

Totaal berooid overleed de componist Schubert, een icoon van de klassieke muziek uit de vroege negentiende eeuw, op 31-jarige leeftijd. Zijn muziek en zijn bewogen leven lenen zich perfect voor een Schubert recital en lopen als een rode draad door de theatervoorstelling van Jan-Willem Rozenboom op zondagmiddag 21 november 15:00 uur bij Parkvilla.

Rozenbooms recitals zijn een lust om mee te maken en zijn te omschrijven als een pianorecital waarbij hij uitgebreid over de muziek vertelt. Zelfs wie nog niet van Schubert hield, sluit hem straks voor altijd in het hart.

Imposant oeuvre

Schuberts oeuvre was, zeker gezien zijn leeftijd, imposant. Bijna duizend van zijn werken zijn geteld, waaronder honderden liederen en dansen, ouvertures, strijkkwartetten, symfonieën en koorwerken. Rozenboom speelt en vertelt over Schuberts composities die hem het meest beroeren. En waar hij, zelfs na jaren van spelen, zichzelf soms nu pas rijp voor acht. Het publiek kan luisteren naar de ingetogen Impromptus en de vermaarde Deutsche Tänze. Maar ook naar Schuberts voor piano bewerkte romantische liederen en diens extraverte Wanderer-Fantasie.

Popidool

Rozenboom verhaalt tussendoor over oorsprong en invloed van Schuberts werken, over de worsteling met de erkenning die tijdens zijn leven goeddeels uitbleef. En over de faam die hem, zoals menig groot kunstenaar, pas na zijn dood ten deel zou vallen. Als een popidool uit de vroege negentiende eeuw.

Nog meer klassiek bij Parkvilla

Vanaf 9 december tot eind mei brengt Parkvilla live opera en ballet op het grote filmdoek vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Londen. De eerste voorstelling is De Notenkraker in een magische uitvoering van The Royal Ballet. Gevolgd door de bloedstollende Puccini’s Tosca, liefde en tragedie in een ballet van Shakespeare’s Romeo & Juliet, Verdi’s meesterwerk Rigoletto en blockbuster La Traviata, met tot slot een schitterende uitvoering van Het Zwanenmeer door The Royal Ballet, onder begeleiding van de muziek van Tsjaikovski. Alle operavoorstellingen zijn Nederlands ondertiteld. 

Kijk voor tickets op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!