Alphen Vitaal
Advertorial Sport

Tijd voor Vitaliteit: maak kennis met 50+ sporten

Een nieuwe sport uitproberen voor een minimaal bedrag? Dat kan in september en oktober met Tijd voor Vitaliteit. Een vijftal samenwerkende sportverenigingen bieden een sportprogramma waarbij 50-plussers uit Alphen aan den Rijn kennis kunnen maken met vijf verschillende sporten.

Deelnemers hebben voor het minimale bedrag vanaf € 5 per les de keuze uit golf, jeu de boules, tennis, tafeltennis of Squash57. De periode om kennis te maken met een van de sporten varieert tussen de zes en twintig lessen. Tijd voor Vitaliteit is al een aantal jaar heel succesvol. De deelnemende sportverenigingen ATTC, Golfclub Zeegersloot, ATC Tean, squash Alphen en ACP Les Pointers bieden voorafgaand aan de lessenreeks eerst een intake bij een fysiotherapeut van fysiotherapie van den Berg waarbij eventuele blessures kunnen worden besproken.

Natuurlijk weet iedereen hoe belangrijk (en fijn) het is om actief in beweging te blijven, zeker wanneer je een jaartje ouder bent. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel simpelweg te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd Voor Vitaliteit biedt jou samen met sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vijf verschillende sporten.

De ervaring van de initiatiefnemers leert dat een groot deel van de deelnemers uiteindelijk lid wordt van een vereniging. Maar dat is niet het hoofddoel. Dat is namelijk om senioren te laten (her)ontdekken wat sport met je doet. Het aanbod bestaat uit vijf hele diverse sporten waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.alphenvitaal.nl/tijd-voor-vitaliteit


Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.