Alphen Vitaal
Advertorial Sport

Tijd voor Vitaliteit: maak kennis met 50+ sporten

Een nieuwe sport uitproberen voor een minimaal bedrag? Dat kan in september en oktober met Tijd voor Vitaliteit. Een vijftal samenwerkende sportverenigingen bieden een sportprogramma waarbij 50-plussers uit Alphen aan den Rijn kennis kunnen maken met vijf verschillende sporten.

Deelnemers hebben voor het minimale bedrag vanaf € 5 per les de keuze uit golf, jeu de boules, tennis, tafeltennis of Squash57. De periode om kennis te maken met een van de sporten varieert tussen de zes en twintig lessen. Tijd voor Vitaliteit is al een aantal jaar heel succesvol. De deelnemende sportverenigingen ATTC, Golfclub Zeegersloot, ATC Tean, squash Alphen en ACP Les Pointers bieden voorafgaand aan de lessenreeks eerst een intake bij een fysiotherapeut van fysiotherapie van den Berg waarbij eventuele blessures kunnen worden besproken.

Natuurlijk weet iedereen hoe belangrijk (en fijn) het is om actief in beweging te blijven, zeker wanneer je een jaartje ouder bent. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel simpelweg te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd Voor Vitaliteit biedt jou samen met sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vijf verschillende sporten.

De ervaring van de initiatiefnemers leert dat een groot deel van de deelnemers uiteindelijk lid wordt van een vereniging. Maar dat is niet het hoofddoel. Dat is namelijk om senioren te laten (her)ontdekken wat sport met je doet. Het aanbod bestaat uit vijf hele diverse sporten waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.alphenvitaal.nl/tijd-voor-vitaliteit


Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.