Alphia

Tijdelijke snelheidsmeter geïnstalleerd op de Sportlaan

Vol gas over de Sportlaan? Er is nu een snelheidsmeter geplaatst op deze weg, ter hoogte van de ingang van voetbalvereniging Alphia.

Het is geen geheim dat de Sportlaan door menig automobilist als racebaan wordt gezien. De ervaring leert dat er regelmatig harder wordt gereden dan de toegestane 30 km/u. Dinsdag heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een snelheidsmeter geplaatst op de Sportlaan. Het idee hierachter is om automobilisten ervan bewust te maken dat de maximum toegestane snelheid 30 km/u is.

De tijdelijke snelheidsmeter is geplaatst ter hoogte van Alphia. Dat de Sportlaan regelmatig als racebaan wordt gebruikt, is het bestuur van de voetbalvereniging al tijden een doorn in het oog. “De gemeente is hiervan op de hoogte, maar zijn helaas beperkt in het doorvoeren van snelheid verminderende maatregelen. Ook het besef van de ernst van de situatie lijkt bij de ambtenaren te ontbreken”, aldus het bestuur van Alphia.

Helemaal blij met de oplossing is Alphia echter niet. “Na maandenlang beraad is er nu dan eindelijk iets concreets gebeurd, al is dit niet waar het bestuur op had gehoopt. Want een snelheidsmeter kan ook averechts werken, en dat komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Dagelijks moeten er tientallen kinderen en hun ouders oversteken van de parkeerplaats naar het Alphia complex en zeker in het donker en met slecht weer is dat een onoverzichtelijke situatie. We willen dan ook niets liever dan een eventueel ongeluk voor zijn.”

Het bestuur hoopt dat het stukje bewustwording in ieder geval overkomt. “Met het plaatsen van deze snelheidsmeter zal iedere bestuurder zich in elk geval realiseren dat 30 km/u minder snel is dan het lijkt.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.