Josh Walet

Toch geen nieuw tenniscomplex voor Nieuwe Sloot: alleen woningen haalbaar

Al langere tijd waren er plannen om Racketcentrum Nieuwe Sloot compacter te vernieuwen en woningen te plaatsen. Deze plannen moeten nu echter ruimte maken voor een nieuw plan.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan participatie met vooral buurtbewoners, de omwonenden, en gebruikers van het Racketcentrum. Ook is een nieuwe voorkeursvariant ontwikkeld met minder hoge woontorens. Geen van de varianten zullen echter doorgang vinden. De gemeente heeft de plannen namelijk in de prullenbak gegooid en onderzoekt een nieuw plan. Zonder tenniscomplex.

Dit terwijl de tennisvereniging al ruim 30 jaar op de huidige buitenbanen speelt. Zij hebben de nieuwe banen dus hard nodig, maar het plan waar drie binnenbanen en tien buiten banen zouden krijgen zal dus voorlopig niet doorgaan. Na ruim 3,5 jaar samengewerkt te hebben, heeft de gemeente het plan van tafel gegooid. Wel wordt naar een andere oplossing gekeken, maar wat dat precies is heeft de gemeente nog niet duidelijk.

De tennisvereniging heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Zo vond er bijna een ongewenste fusie plaats tussen Nieuwe Sloot en TEAN en raakte de vereniging banen kwijt vanwege de coronapandemie en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Te hoge kosten

Volgens de gemeente zouden de kosten voor zowel een nieuwe woonwijk als een nieuw tenniscentrum te hoog worden. Dit vanwege inflatie, de stijging van materiaalkosten en de huidige marktrente. Een nieuw plan met alleen woningbouw wordt dus onderzocht, wat het college daarna aan de gemeenteraad zal presenteren.

In het tweede kwartaal van 2023 zal het nieuwe voorstel aan de gemeenteraad gepresenteerd worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.