Josh Walet

Toch geen nieuw tenniscomplex voor Nieuwe Sloot: alleen woningen haalbaar

Al langere tijd waren er plannen om Racketcentrum Nieuwe Sloot compacter te vernieuwen en woningen te plaatsen. Deze plannen moeten nu echter ruimte maken voor een nieuw plan.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan participatie met vooral buurtbewoners, de omwonenden, en gebruikers van het Racketcentrum. Ook is een nieuwe voorkeursvariant ontwikkeld met minder hoge woontorens. Geen van de varianten zullen echter doorgang vinden. De gemeente heeft de plannen namelijk in de prullenbak gegooid en onderzoekt een nieuw plan. Zonder tenniscomplex.

Dit terwijl de tennisvereniging al ruim 30 jaar op de huidige buitenbanen speelt. Zij hebben de nieuwe banen dus hard nodig, maar het plan waar drie binnenbanen en tien buiten banen zouden krijgen zal dus voorlopig niet doorgaan. Na ruim 3,5 jaar samengewerkt te hebben, heeft de gemeente het plan van tafel gegooid. Wel wordt naar een andere oplossing gekeken, maar wat dat precies is heeft de gemeente nog niet duidelijk.

De tennisvereniging heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Zo vond er bijna een ongewenste fusie plaats tussen Nieuwe Sloot en TEAN en raakte de vereniging banen kwijt vanwege de coronapandemie en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Te hoge kosten

Volgens de gemeente zouden de kosten voor zowel een nieuwe woonwijk als een nieuw tenniscentrum te hoog worden. Dit vanwege inflatie, de stijging van materiaalkosten en de huidige marktrente. Een nieuw plan met alleen woningbouw wordt dus onderzocht, wat het college daarna aan de gemeenteraad zal presenteren.

In het tweede kwartaal van 2023 zal het nieuwe voorstel aan de gemeenteraad gepresenteerd worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.