Josh Walet

Toegankelijk stemmen voor iedereen

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn vrijwel alle stembureaus toegankelijk voor mindervaliden, met het gemeentehuis als bijzonder toegankelijke locatie.

Het stembureau op het Stadhuisplein 1 is voorzien van geleidelijnen buiten en binnen het gebouw, een stemmal met audiovoorziening, een extra breed stemhok, een verlaagde stembus, een invalidentoilet, en behulpzame vrijwilligers. Tussen 14:00 en 20:00 uur staan er zelfs vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden in Nederlandse gebarentaal.

Voor slechtzienden mensen zijn er grootletterboeken met kandidatenlijsten beschikbaar vanaf 20 november in de Bibliotheek in Alphen aan den Rijn en in het gemeentehuis. Als vervoer naar het gemeentehuis een uitdaging is, biedt Participe opties zoals Automaatje of ParticipeMobiel tegen een kleine vergoeding.

Voor kiezers met een (lichte) verstandelijke beperking biedt de website www.stemjijook.nl stapsgewijze instructies over het stemproces. Hulp bij het stemmen is beschikbaar buiten het stemhokje, waar stembureaumedewerkers kunnen assisteren. Een algemene volmacht voor iemand met een verstandelijke beperking is echter niet geldig voor verkiezingen, maar de kiezer kan wel een specifieke volmacht verlenen via de stempas of machtigingsformulier.

Meer informatie over toegankelijkheid is te vinden op www.waarismijnstemlokaal.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.