Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: de laatste loodjes in de sneeuw

Het avontuur van Mitchell en Stefan loopt langzaam op zijn eind. Die 20 kilometer komt steeds duidelijker in beeld. Maar met de kou en sneeuw van afgelopen week was trainen een uitdaging.

“Oh oh, wat is het koud”, begint Mitchell. “Het hele land is dicht gesneeuwd en dat brengt toch wel een probleem met zich mee. Ik heb ondertussen al een week niet gelopen omdat ik te bang ben dat ik uitglijd. En ja, er is voldoende gestrooid en ondertussen zou het allemaal geen probleem moeten zijn, maar het risico zit mij toch niet lekker. Bij alles wat ik momenteel doe spookt die 20 van Alphen door mijn hoofd.”

Voor zijn gevoel kan iedere schaafwond hem de winst kosten. “Het gaat ook allemaal zo snel. De precieze datum dat wij gaan lopen moet geheim blijven, maar ik kan wel zeggen dat het echt bijna gaat gebeuren. En als mij iets zou overkomen, als de ster van de 20 van dit jaar (sarcastische knipoog) iets zou overkomen, dan zou dat gewoon heel vervelend zijn. Dus voorzichtigheid is geboden.”

De schaatsen onderbinden

“Tja, die sneeuw”, zegt Stefan. “Wat moet je er van zeggen? Eigenlijk heb ik maar één reactie en dat is nevernooitnietdatikindiekougalopen.” Van zichzelf is Stefan al een vrij grote koukleum, dus met dit weer ligt voor hem de grens om naar buiten te gaan al een stuk hoger. “Maar om dan ook nog in hardloopkleding naar buiten te gaan, met het risico om uit te glijden en vlak voor het moment suprême een been te breken, is voor mij een stap te ver.”

Maar, Stefan heeft daar een andere manier voor gevonden. “Ik weet namelijk dat ik 20 kilometer haal. Ik weet dat ik zo meteen die finish ga halen en het enige wat van belang is, is om m'n conditie op pijl te houden. Dus ik haalde met deze kou mijn schaatsen weer eens van zolder, om op die manier toch een beetje te trainen. En daarna lekker een warme kop chocomel met nét iets te veel slagroom!”

Disclaimer: Mitchell en Stefan lopen de 20 op persoonlijke titel, zij zullen met z'n tweeën lopen en niet in evenement vorm! Zij zullen daarom niet communiceren wanneer ze gaan lopen. Dit allemaal uit voorzorg naar aanleiding van de coronamaatregelen.

Meer weten? Lees hier alles over de podcast Van 0 naar 20. Alle afleveringen kun je hier beluisteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!