Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: de laatste loodjes in de sneeuw

Het avontuur van Mitchell en Stefan loopt langzaam op zijn eind. Die 20 kilometer komt steeds duidelijker in beeld. Maar met de kou en sneeuw van afgelopen week was trainen een uitdaging.

“Oh oh, wat is het koud”, begint Mitchell. “Het hele land is dicht gesneeuwd en dat brengt toch wel een probleem met zich mee. Ik heb ondertussen al een week niet gelopen omdat ik te bang ben dat ik uitglijd. En ja, er is voldoende gestrooid en ondertussen zou het allemaal geen probleem moeten zijn, maar het risico zit mij toch niet lekker. Bij alles wat ik momenteel doe spookt die 20 van Alphen door mijn hoofd.”

Voor zijn gevoel kan iedere schaafwond hem de winst kosten. “Het gaat ook allemaal zo snel. De precieze datum dat wij gaan lopen moet geheim blijven, maar ik kan wel zeggen dat het echt bijna gaat gebeuren. En als mij iets zou overkomen, als de ster van de 20 van dit jaar (sarcastische knipoog) iets zou overkomen, dan zou dat gewoon heel vervelend zijn. Dus voorzichtigheid is geboden.”

De schaatsen onderbinden

“Tja, die sneeuw”, zegt Stefan. “Wat moet je er van zeggen? Eigenlijk heb ik maar één reactie en dat is nevernooitnietdatikindiekougalopen.” Van zichzelf is Stefan al een vrij grote koukleum, dus met dit weer ligt voor hem de grens om naar buiten te gaan al een stuk hoger. “Maar om dan ook nog in hardloopkleding naar buiten te gaan, met het risico om uit te glijden en vlak voor het moment suprême een been te breken, is voor mij een stap te ver.”

Maar, Stefan heeft daar een andere manier voor gevonden. “Ik weet namelijk dat ik 20 kilometer haal. Ik weet dat ik zo meteen die finish ga halen en het enige wat van belang is, is om m'n conditie op pijl te houden. Dus ik haalde met deze kou mijn schaatsen weer eens van zolder, om op die manier toch een beetje te trainen. En daarna lekker een warme kop chocomel met nét iets te veel slagroom!”

Disclaimer: Mitchell en Stefan lopen de 20 op persoonlijke titel, zij zullen met z'n tweeën lopen en niet in evenement vorm! Zij zullen daarom niet communiceren wanneer ze gaan lopen. Dit allemaal uit voorzorg naar aanleiding van de coronamaatregelen.

Meer weten? Lees hier alles over de podcast Van 0 naar 20. Alle afleveringen kun je hier beluisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.