Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”

Mitchell en Stefan bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Een behoorlijke uitdaging, aangezien ze geen ervaring hadden met hardlopen. Hoe gaat het nu met ze, na deze zestiende week van de training?

“I’m back everybody”, begint Mitchell. “We zitten er weer in. Het hardlopen, het sporten, de vakantie is weer voorbij. En dat merk ik wel. De vakantie heeft, ondanks dat ik geen echte vakantie had, ervoor gezorgd dat alles op een lager pitje moest. Maar nu dat over is kunnen we weer verder gaan waar we waren gebleven. Ik heb ook eens zitten denken. Gaat deze training in het juiste tempo?” Mitchell denkt van wel. “We hebben er al drie maanden training op zitten en nog een maand of zes te gaan. En ik denk dat we erg lekker gaan. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat ik over een half jaar een halve marathon kan lopen.”

Bij Stefan ging de afgelopen week iets minder vanwege zijn verkoudheid. “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”, vertelt hij. “Neus vol, niezen, hoesten. Zeker in coronatijd niet heel prettig. En dan is ook de vakantie afgelopen, het werkleven weer begonnen en kom je ineens tijd tekort. September is dus niet perfect begonnen, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Inmiddels is mijn neus weer leeg en staat er een weekend vol trainingen op de planning, zodat ik wel netjes op schema blijf.”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 10:55

Sneak preview: een kijkje in de nieuwe bibliotheek

Nog twee dagen wachten en dan opent de nieuwe bibliotheek haar deuren. De buitenkant van het gebouw is bij veel Alphenaren inmiddels wel bekend, maar hoe zit het met het interieur? Wij namen alvast een kijkje.

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.