Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”

Mitchell en Stefan bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Een behoorlijke uitdaging, aangezien ze geen ervaring hadden met hardlopen. Hoe gaat het nu met ze, na deze zestiende week van de training?

“I’m back everybody”, begint Mitchell. “We zitten er weer in. Het hardlopen, het sporten, de vakantie is weer voorbij. En dat merk ik wel. De vakantie heeft, ondanks dat ik geen echte vakantie had, ervoor gezorgd dat alles op een lager pitje moest. Maar nu dat over is kunnen we weer verder gaan waar we waren gebleven. Ik heb ook eens zitten denken. Gaat deze training in het juiste tempo?” Mitchell denkt van wel. “We hebben er al drie maanden training op zitten en nog een maand of zes te gaan. En ik denk dat we erg lekker gaan. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat ik over een half jaar een halve marathon kan lopen.”

Bij Stefan ging de afgelopen week iets minder vanwege zijn verkoudheid. “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”, vertelt hij. “Neus vol, niezen, hoesten. Zeker in coronatijd niet heel prettig. En dan is ook de vakantie afgelopen, het werkleven weer begonnen en kom je ineens tijd tekort. September is dus niet perfect begonnen, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Inmiddels is mijn neus weer leeg en staat er een weekend vol trainingen op de planning, zodat ik wel netjes op schema blijf.”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 15:46

Vaccineren in Alphen gaat maandagochtend van start

Het duurde een maand langer dan in eerste instantie verwacht, maar maandagochtend 1 maart is dan toch het moment daar dat de vaccinatielocatie in Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot opengaat. Hier lees je alles wat je moet weten over het vaccineren in Alphen.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:20

Kappers mogen bijna open, Coiffures Gilbert is er klaar voor

“We mogen bijna weer”, zegt Gilbert Lefeber, eigenaar van Coiffures Gilbert (Lisse en Alphen aan den Rijn). Nog even geduld en de contactberoepen zoals, kappers, nagelstylisten en schoonheidssalons mogen weer aan de slag.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Cultuur 27 feb. 2021 17:11

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!