Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”

Mitchell en Stefan bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Een behoorlijke uitdaging, aangezien ze geen ervaring hadden met hardlopen. Hoe gaat het nu met ze, na deze zestiende week van de training?

“I’m back everybody”, begint Mitchell. “We zitten er weer in. Het hardlopen, het sporten, de vakantie is weer voorbij. En dat merk ik wel. De vakantie heeft, ondanks dat ik geen echte vakantie had, ervoor gezorgd dat alles op een lager pitje moest. Maar nu dat over is kunnen we weer verder gaan waar we waren gebleven. Ik heb ook eens zitten denken. Gaat deze training in het juiste tempo?” Mitchell denkt van wel. “We hebben er al drie maanden training op zitten en nog een maand of zes te gaan. En ik denk dat we erg lekker gaan. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat ik over een half jaar een halve marathon kan lopen.”

Bij Stefan ging de afgelopen week iets minder vanwege zijn verkoudheid. “Tja, dan ben je ineens flink verkouden”, vertelt hij. “Neus vol, niezen, hoesten. Zeker in coronatijd niet heel prettig. En dan is ook de vakantie afgelopen, het werkleven weer begonnen en kom je ineens tijd tekort. September is dus niet perfect begonnen, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Inmiddels is mijn neus weer leeg en staat er een weekend vol trainingen op de planning, zodat ik wel netjes op schema blijf.”

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Honden

Hoewel ze reuzelief en schattig zijn, zou je in een stad of dorp geen honden moeten toestaan. Mensen zijn al niet goed bestand tegen het wonen tussen vier muren in een betonnen omgeving. Dus voor honden moet je dat al helemaal niet willen.

Politiek gisteren 16:17

Levensmiddelenzaken langer open rond kerst

Ondanks bezwaren van CDA en RGL heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 26 november ingestemd met afwijkende openingstijden voor de levensmiddelenwinkels rond de feestdagen. De vraag komt van de winkeliers en wethouder Gerard van As wil deze honoreren.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:23

Groene Hart Leerpark hervat fysieke lessen vanaf maandag

Een week lang vonden de lessen van het Groene Hart Leerpark online plaats vanwege de vele coronabesmettingen. Hierdoor was het niet mogelijk om goede lesroosters te garanderen. Maar de school heeft nu goed nieuws, want vanaf maandag worden de fysieke lessen gewoon hervat.

Winactie Overige gisteren 13:20

Win een echte Nordmann kerstboom van besteleenboom.nl

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur. Heb jij nog geen kerstboom in huis? Dat komt goed uit, want wij mogen namens besteleenboom.nl 3x een Nordmann kerstboom weggeven! En je hoeft er de deur ook niet voor uit, want de boom wordt gewoon bij jou thuis bezorgd.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 12:42

RECO Luchtreiniging installeert luchtreiniger bij sportschool 4Sport

Sinds het coronavirus zijn intreden heeft gedaan zijn er verschillende wetenschappers die bewezen hebben dat het virus zich verspreid door de lucht middels aerosolen. ‘‘Uit onderzoek blijkt dat er door lichaamsbeweging tot 18 keer meer druppelvormige aerosolen worden uitgestoten, zo ook in sportscholen’’, laat RECO Luchtreiniging weten. Om de verspreiding te reduceren heeft RECO Luchtreiniging een van hun units geplaatst bij 4Sport.