Van As voorstander van tijdelijke sociale woningen

Wethouder Gerard van As vindt tijdelijke sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn geen probleem. De tijd dat dit soort woningen niet voldeed aan kwaliteitseisen is wel geweest. Er zijn woningtypen beschikbaar die een goede oplossing voor de acute woningnood kunnen zijn.

Wethouder Gerard van As zegt dit als reactie op de actie van SP en ROOD, die protesteren tegen containerwoningen met slechte woonomstandigheden. Dit soort ideeën over tijdelijke woningen is volgens Van As volkomen achterhaald.
"Er zijn hele goede flexibele tijdelijke woningen beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een project in Leiden dat aan alle normale eisen voldoet. Er is klimaatbeheersing en isolatie en de woningen zien er fraai uit", aldus Van As.

Voor Alphen-Stad, waar de woningnood het hoogst is, ziet de wethouder dan ook tijdelijke woningen wel degelijk zitten als tijdelijke oplossing. "Het Rijnhavengebied is daar wellicht een geschikte locatie voor. Dat is zeker het onderzoeken waard." De wethouder is hierover al met Woonforte in gesprek.

In Boskoop wordt overigens al gebruik gemaakt van tijdelijke woningen. Het complex op het voormalige Connexxion-terrein wordt gebruikt voor tijdelijke arbeidsmigranten. Dit soort woningbouw wordt elders toegepast voor studentenwoningen.

Op de foto het Rijnhavengebied.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:45

Turbocursus, een snelle start naar je A-diploma!

In de zomervakantie start De Thermen2 een nieuwe Turbocursus. Tijdens de Turbocursus maak je in twee weken tijd een start naar je A-diploma. De Turbo Zwemlessen worden in de eerste twee weken van de zomervakantie gegeven en zijn voor kinderen vanaf vijf jaar met én zonder zwemervaring.

Calamiteiten vandaag 13:11

Verdachte van auto-inbraken moet ISD-traject volgen

Alphen aan den Rijn had gedurende een lange periode last van auto-inbraken. Deze werden vaak op eenzelfde manier gepleegd. De man die hiervan werd verdacht, is veroordeeld door de rechter en heeft een ISD-traject opgelegd gekregen.

Overige vandaag 12:35

Achter gesloten deuren: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Vorig jaar kwam het boek ‘Zitten, Lezen & Schrijven: Originele kinderverhalen uit de gevangenis’ uit. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp reed langs de Penitentiaire Instelling in Alphen en werd aan het denken gezet. Naar aanleiding daarvan schreef zij het gedicht ‘Achter gesloten deuren’.