Toyota Van Ekris
Advertorial Economie

Van Ekris 1 jaar in Alphen aan den Rijn

Vorig jaar rond deze tijd nam Toyota Van Ekris de Toyota dealer Oudshoorn over in Alphen aan den Rijn. Inmiddels is er één jaar voorbij en dat viert Van Ekris met een heerlijke taart!

Verandering

Van Ekris is geen onbekende in de regio. De Toyota dealer had al een vestiging in de buurt, namelijk in Mijdrecht. Is de Toyota dealer in Alphen aan den Rijn dan veel veranderd? Deze vraag kan het best worden gesteld aan Corné van Veen; één van de bekende gezichten van voorheen Oudshoorn en nu Van Ekris. Corné heeft het allemaal meegemaakt: de verhuizing uit Aarlanderveen naar de huidige plek in Alphen en onlangs dus ook de overgang van Oudshoorn naar Van Ekris.

“Er is best wat gebeurd in het afgelopen jaar. Het team van Oudshoorn is gebleven, maar heeft wel versterking gekregen. De versterking was nodig omdat wij na de overname begonnen te merken dat we het flink drukker kregen. Opeens hadden we beschikking over 250 Toyota occasions en konden wij al onze klanten altijd een geschikt aanbod doen. Ook heeft Van Ekris een groter online platform, waardoor wij veel nieuwe klanten kregen. De werkplaats werd door onze APK- en voordeelpasactie in een paar maanden een stuk drukker en zo liepen wij ineens met drie monteurs extra”, vertelt vestigingsmanager Corné van Veen.

Nieuwe gezichten

Ook in het ontvangst van de klanten aan de balie is geïnvesteerd. “Naast de bekende gezichten van Jolanda, Jaap en Reinier zijn wij begonnen met het opleiden van Erwin tot receptiemedewerker. Je moet beseffen dat hier voorheen alleen mijn collega’s Jolanda en Jaap zaten. Eric zelf stond toch meer in de werkplaats. De verkoop deed ik samen met mijn collega Jeroen, maar inmiddels hebben wij versterking gekregen van Ricardo. Groeien is leuk, maar je moet zelf nog wel de service en kwaliteit kunnen bieden en daar niet op inleveren. Samen met het team hebben wij gekeken waar versterking nodig was en daarop geanticipeerd. Het opleiden kost tijd, maar werpt nu al zijn vruchten af. Iedereen is positief en gemotiveerd en dat maakt het juist zo leuk. Kom gerust eens langs voor een heerlijk kopje koffie.”

Interieur

Als je nu binnenkomt zie je dat er ook wat gewijzigd is aan het interieur. “Er hangt nu een prachtig story board over Van Ekris en Toyota aan de wand, hiermee willen we laten blijken dat we trots zijn op onze historie en het merk Toyota. Het pand ademt niet alleen historie, maar bij binnenkomst kun je het haast niet missen; het Hofleverancier schild. Dat is heel bijzonder, want wij zijn de enige Hofleverancier in heel Nederland. Aan de buitenzijde hebben we ook gedacht. Daar hebben we onder andere de straat vernieuwd, welke door het veen gezakt was. Als laatst hebben wij met zijn allen het complete pand gereinigd. Heerlijk deze frisse start”, aldus eigenaar Stefan van Ekris.

Meer weten over Van Ekris? Een leuke historische site kun je hier vinden. Wil je kennis maken met de medewerkers van Van Ekris? Kijk dan op deze pagina.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.