Pixabay
Advertorial Overige

Veilig fietsen in het donker: gratis verlichtingscontrole op 7 oktober

Met de dagen die snel korter worden, is het tijd om extra aandacht te besteden aan fietsveiligheid. Een van de essentiële aspecten van veilig fietsen is goed werkende verlichting op je fiets. Om ervoor te zorgen dat alle fietsers in Alphen aan den Rijn veilig de weg op kunnen, organiseert VoorFietsen op zaterdag 7 oktober een gratis verlichtingscontrole.

Of je nu 's ochtends naar school gaat, naar je werk fietst, of gewoon een ontspannen ritje maakt. Goede fietsverlichting is van cruciaal belang om jezelf zichtbaar te maken voor andere weggebruikers en om ongelukken te voorkomen. Met de jaarlijkse komst van de herfst en winter worden de ochtenden steeds donkerder, en dat maakt het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je fietslicht in optimale staat verkeert.

Gratis verlichtingscontrole

Op zaterdag 7 oktober ben je van harte welkom op het terrein van Korfbalvereniging Tempo tussen 09:00 en 15:00 uur om je fietsverlichting gratis te laten controleren. Dit initiatief is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle fietsers in Alphen aan den Rijn veilig deel kunnen nemen aan het verkeer, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun verlichting.

Tijdens de gratis verlichtingscontrole zal een team van VoorFietsen je fietsverlichting nauwkeurig inspecteren en indien nodig kleine reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Zo kun je met een gerust hart de donkere ochtenden en avonden tegemoet fietsen, wetende dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. De controle is gratis, voor verdere reparaties worden wel kosten in rekening gebracht.


Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.