Alphen Beweegt

‘Vensterbieb’ bij het Open Venster moet zorgen voor meer interactie

Donderdag 21 januari was het dan eindelijk zo ver: de ‘Vensterbieb’ op de Prins Bernardlaan in Alphen werd geopend door gebiedsadviseur Roel Wierink.

Dat laat Alphen Beweegt weten op social media. ‘’Na maandenlang zagen, meten, frezen, schroeven en boren was het gisteren zo ver. Buurtsportcoach Robbin heeft samen met Cor (één van de trouwe bezoekers van Het Open Venster) gewerkt aan deze minibieb.”

De minibieb staat in de buurt van inloophuis Het Open Venster, waar mensen zonder vaste verblijfplaats warm eten krijgen, douchen en hun kleuren kunnen wassen. Voor hen is dit een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten en even kunnen ontspannen. Het doel van de minibieb op deze locatie is om meer interactie te krijgen tussen de bezoekers van Het Open Venster en de buurt.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:35

Private shopping bij Renault Kempenaar vanaf 3 maart

Vanaf woensdag 3 maart mag Renault Kempenaar op afspraak weer mensen ontvangen. Je kunt dan in de showroom tijdens de reguliere openingstijden terecht voor private shopping. Uiteraard kun je ook nog steeds gebruikmaken van de STAY@HOME service.

Wonen en bouwen gisteren 15:49

Mogelijk acht woningen op plek voormalig uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer aan de Nassaustraat in Alphen was buurtbewoners een doorn in het oog. Ze waren dan ook opgelucht toen het uitvaartcentrum weg ging. Een ander bedrijf lijkt er ook niet te komen, want er komen mogelijk woningen op de plek.

Algemeen gisteren 15:03

Datalek bij Ticketcounter, Avifauna ook de dupe

Ticketcounter, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het reserveringssysteem van dierentuinen, evenementen en pretparken, heeft te kampen met een datalek. Het gaat om ongeveer 1,5 miljoen e-mailadressen. Ook de persoonsgegevens bij Avifauna liggen op straat.

Politiek plein gisteren 13:24

CU/SGP en CDA bezorgd over achterblijven economische groei in Zuid-Holland

De economische groei van Zuid-Holland blijft achter in vergelijking met Noord-Holland en Utrecht. Dat blijkt uit een artikel van Elsevier Weekblad van 4 februari 2021. Reden voor de Statenfracties van de CU/SGP en het CDA Zuid-Holland om schriftelijke vragen te stellen aan het college van Gedeputeerde Staten.