Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Verdrietig nieuws: Dierenambulance neemt afscheid van hun ‘directeur’ meneer Jansen

Een verdrietig moment voor medewerkers van Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken. Meneer Jansen, de kat die bekend stond als ‘directeur’ van de dierenambulance, is helaas overleden.

De dierenambulance maakte het overlijden van hun ‘directeur’ bekend op social media. “Helaas heeft onze meneer Jansen de strijd verloren en is hij zojuist in de armen van zijn grote vriendin en verzorgster Lucienne overleden. Meneer Jansen verbleef sinds het begin van de coronacrisis bij haar en haar gezin, zodat we zijn verzorging konden blijven garanderen en hij alle aandacht die hij zo fijn vond kon blijven krijgen.”

Een paar jaar geleden kwam meneer Jansen van de Dierenambulance bij hen terecht toen hij werd opgehaald met een staart die los hing van zijn ruggengraat. Hij werd direct geopereerd en herstelde goed, maar niemand kwam hem ophalen. Het dierenambulancepersoneel viel als een blok voor de kat en konden geen afscheid van hem nemen. Daarom besloten zij vrijwel anoniem dat meneer Jansen hij hen mocht komen werken als hoofd Muizenzaken en als trooster voor de vrijwilligers die soms hele vervelende dingen tegenkomen tijdens hun diensten.

Meneer Jansen had een eigen Facebookpagina waar de nodige avonturen werden gedeeld. Mensen konden via deze weg een kijkje krijgen in het leven van meneer Jansen. Daar kwam je te weten hoe de eigen slaapkamer van meneer Jansen eruitzag en vertelde hij over de ontmoeting met burgemeester Liesbeth Spies, wethouder van Zoetermeer Margreet van Driel en voorzitter van Dierenambulance Alphen aan den Rijn Mieke van Dijke (zie foto). “Uiteraard heb ik nog, door gebruik te maken van mijn ongelofelijke charmes, een poging gedaan om te ontsnappen naar het feestgedruis is de hal, maar dat werd zeer efficiënt voorkomen door Margreet.”

Maandag was helaas het moment daar dat het personeel afscheid moest nemen van meneer Jansen. Dierenambulance Alphen aan den Rijn: “Lieve lieve meneer Jansen, we gaan je ontzettend missen! Maak er wat moois van aan de andere kant van de regenboogbrug. Daar kun je weer spelen zonder pijn en ziekte.”

meneer-jansen-drie-vrouwen-bezoek.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.