Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Juf Rineke en juf Jenna zijn fan van bewegend leren en hun leerlingen van buitenspelen. Deze mix werd dinsdag perfect in de praktijk gebracht. De leerlingen van De Windroos hadden allemaal een emmer, een spons of waterspuiters meegenomen om de wateropdrachten goed te kunnen uitvoeren op het plein aan de Torenstraat.

Na het lezen van een spellingswoord (bijvoorbeeld kapper) moest het water in de juiste emmer worden gegooid via een kort parcours, waarbij de kinderen de tijd hadden om te bepalen of het een jager- of bakkerwoord was. Ze konden met water de woorden schrijven en daarnaast waren er ook nog rekenactiviteiten, zoals de tafels oefenen.

Zijn deze verkoelende reken- en spellingslessen dan alleen voor leerlingen van groep 6 en 7? Nee hoor! Woensdag zijn groep 3 en 4 aan de beurt om een 'nat' pak te halen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Nieuwe schetsontwerpen van appartementencomplex De Barones

Aan de Prinses Margrietstaat 3 wordt een oud kantoorpand omgetoverd tot een woongebouw met 131 appartementen. De appartementen zijn onder andere bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:22

Wie wordt de nieuwe Klimaatburgemeester van Alphen aan den Rijn?

Tijdens de Nationale Klimaatweek dit najaar komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Zij zijn, ook in onze gemeente, op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 14:09

Deze week in Bioscoop Castellum

Komende week is het volop genieten in Castellum met twee prachtige kwaliteitsfilms: de snijdende satire El Buen Patrón en een moderne versie van Romeo & Julia: Ali & Ava.