Verkoeling tijdens schoolkorfbaltoernooi Tempo

Zaterdag ontving korfbalvereniging Tempo meer dan 400 basisschoolleerlingen die, ingedeeld in 57 teams, meededen aan Tempo’s 51e schoolkorfbaltoernooi.

De weersvoorspellingen zorgden ervoor dat de organisatie eerder die week besloot om een tropenrooster toe te passen. Dat betekende dat het toernooi vroeger begon met kortere wedstrijden. Tempo zorgde voor voldoende water en een ijsje om tussendoor af te koelen. Allemaal dingen waarvoor de deelnemende scholen hun waardering lieten blijken. Die waardering was er zeker ook voor het ingelaste programmaonderdeel: het bezoek van de beroepsbrandweer die alle deelnemers halverwege de ochtend trakteerde op een zeer welkome en gewaardeerde verkoelende douche! “Een échte Tempo-actie”, klonk het tijdens het toernooi.

Teams van De Rank, De Stromen en Vroonhoeve behaalden in hun categorie de eerste plaats. Aan het einde van de toernooidag overhandigde wethouder Gert-Jan Schotanus in een stralende zon de prijzen aan de winnende teams.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.