Gemeente Alphen aan den Rijn

Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is verlengd. Deze nieuwe regeling, Tozo 2 genaamd, loopt vanaf 1 juni tot en 30 september 2020. De regels voor de Tozo zijn veranderd. Bij Tozo 2 is voor de inkomensondersteuning een partnerinkomenstoets verplicht. Voor de een lening bedrijfskapitaal geldt dat niet.

Partnerinkomenstoets

De partnerinkomenstoets houdt in dat het inkomen van de partner meetelt voor het bepalen van de hoogte van de uitkering voor levensonderhoud. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimum komt, kun je geen aanspraak maken op Tozo 2. 

Aanvragen

Tozo 2 kan vanaf 1 juni tot met 30 september 2020 aangevraagd worden bij de gemeente waarin je woont. Je kunt geen Tozo 1 meer aanvragen, dat kon tot 1 juni 2020. Op www.alphenaandenrijn.nl/tozo lees je meer informatie en kun je een aanvraag indienen. 

Wat is Tozo?

Zzp'ers en zelfstandige ondernemers kunnen een tijdelijke financiële ondersteuning aanvragen als zij door de coronacrisis hun inkomen grotendeels kwijtraken.

Lening bedrijfskapitaal

Je kunt ook een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Deze lening is bedoeld om liquiditeitsproblemen op te lossen. Het totaalbedrag dat je kunt lenen is maximaal € 10.157.

Heb je vóór 1 juni 2020 al een lening bedrijfskapitaal aangevraagd maar het totaalbedrag nog niet bereikt? Dan kun je opnieuw een aanvraag doen, zolang je het maximale bedrag niet overschrijdt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.