Josh Walet

Verruimde terrastijden: een succes of niet?

Afgelopen zomer konden Alphenaren anderhalf uur langer genieten op de horecaterrassen in het centrum. Dit was vanwege een pilot van de gemeente. De komende weken zal onderzocht worden hoe inwoners de verruimde terrastijden hebben ervaren.

“Ruimere openingstijden voor terrassen zijn fijn voor de klanten en goed voor de ondernemers”, begint de gemeente. Maar verruimde terrastijden kunnen ook tot overlast leiden. Om uit te zoeken wat de gevolgen zijn van verruimde terrastijden konden horecazaken hun terrastijden met anderhalf uur verlengen. Van april 2022 tot oktober 2022 waren de terrassen van Bistro de Gelaarsde Kat, la Cubanita, de Tapperij, de Hoek, Ciao!, Woodstone, de Beren, Roos, Maggie Blue, Wet n Wild, Stichting MAX, Lodge Alphen, de Dikke Mug, the Piperbag, en Gouwezicht open tot 00:30 uur, terwijl de terrassen normaal gesproken om 23:00 uur gesloten moeten worden.  

Vragenlijst

“De gemeente wil graag weten hoe inwoners en terrasbezoekers de verruimde terrastijden hebben ervaren. Daarvoor staat van 22 januari tot 6 februari een online vragenlijst open”, aldus Gemeente Alphen aan den Rijn. In de enquête staan vragen over ervaringen met overlast en het gebruik van de verruimde terrastijden om te onderzoeken of de regeling voor herhaling vatbaar is. Ook vinden er gesprekken plaats met horecaondernemers en omwonenden. “Met deze informatie kan de gemeente besluiten of het een goed idee is om de terrassen voortaan altijd langer te openen in de zomermaanden”, sluit de gemeente af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.