Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.

Vleugels zwaan met duct tape vastgeplakt aan lijf, dierenambulance schiet te hulp

De Alphense dierenambulance kwam zondag in actie om een zwaan in nood te helpen. De vleugels van de zwaan waren met duct tape vastgeplakt aan zijn lijf.

De zwaan in nood werd gespot in een sloot aan de J.C. Hoogendoornlaan in Alphen aan den Rijn. Hierop werd de dierenambulance ingeschakeld. Vrijwilligers hebben samen met de brandweer de met duct tape beplakte zwaan te pakken kunnen krijgen.

Nadat de zwaan uit de sloot gehaald was, heeft de dierenambulance voorzichtig de tape verwijderd. De zwaan heeft gelukkig geen verwondingen aan het incident overgehouden. De verwachting is dat de zwaan deze maandag nog terug kan naar de sloot.

Op social media wordt met afschuw gereageerd. Veel mensen walgen ervan dat iemand de zwaan met duct tape heeft beplakt. “Wat bezielt sommige mensen”, schrijft Mandy. Lonneke: “Wat een ziek persoon die dit gedaan heeft.” Daar sluit iedereen zich bij aan.

De dierenambulance is het ermee eens dat hier harder tegenop getreden moet worden. Daarom hopen zij dat er meldingen en tips binnenkomen bij de dierenpolitie. Heb je tips over deze zaak? Meld dit dan via 144.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.