pixabay

VOA doet verder onderzoek naar komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in Alphen. Omdat uit de response is gebleken dat hier vanuit ondernemers vraag naar is, wordt er nu verder onderzoek gedaan.

Vanuit verschillende hoeken kwam bij het bestuur van de VOA de vraag binnen voor het opstarten van een mobiliteitscentrum in Alphen in verband met de coronacrisis. Zo’n centrum is bedoeld voor bedrijven die momenteel mensen thuis hebben zitten, terwijl er ook bedrijven zijn die nu juist extra personeel nodig hebben. Om te kijken of hier behoefte aan was, stelde de VOA eerder een enquête op voor ondernemers.

De behoefte aan een mobiliteitscentrum blijkt aanwezig te zijn bij ondernemers uit Alphen. Dit bleek al uit de eerste resultaten van de enquête. Meer dan 25 bedrijven gaven toen aan hier behoefte aan te hebben. Eenzelfde inventarisatie werd daarom gedaan in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Uit de afgeronde enquête blijkt dat ongeveer 45 ondernemers interesse hebben in de mogelijkheden van een dergelijk centrum. “In de komende weken gaan de VOA, Rijnvicus en de gemeente om deze reden de mogelijkheden tot een vorming van een mobiliteitscentrum voor ondernemers in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, verder verkennen”, aldus de VOA.

Maar hoe ziet zo'n mobiliteitscentrum er dan uit? VOA licht toe: “Heel simpel, een klein team aan mensen met ervaring in arbeidsbemiddeling die vraag en aanbod bij elkaar gaan brengen. Dit doen zij door persoonlijk contact op te nemen met geïnteresseerde bedrijven en de medewerkers om wie het gaat. Dit is echt persoonlijk maatwerk.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.