Gemeente Alphen aan den Rijn

VOA hijst samen met gemeente Alphen aan den Rijn de Global Goals vlag

25 september is de ‘verjaardag’ van de Global Goals, de dag waarop de duurzame ontwikkelingsdoelen zijn aangenomen door de Verenigde Naties. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Inmiddels maken meer dan 100 gemeenten werk van het behalen van de doelen waar Nederland zich op 25 september 2015 aan heeft gecommitteerd. Om te laten zien dat de Nederlandse gemeenten werk maken van het behalen van de duurzaamheidsdoelen, organiseert de Gemeenten4GlobalGoals campagne jaarlijks een Vlaggendag met activiteiten daaromheen.

Na een geslaagde eerste editie van de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag in 2019, vindt dit jaar de derde en uitgebreide editie van de Vlaggendag plaats. In september bestaan de Global Goals zes jaar en daarom hijsen zoveel mogelijk gemeenten de Global Goals vlag, samen met duurzame bedrijven en ministeries. Zo ook bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bij het gemeentehuis is op vrijdag 24 september om 08:30 uur de Global Goalsvlag door de gemeente gehesen samen met de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA). Sustainable development goals (SDG) is een belangrijk thema voor de VOA. Zo heeft de VOA in 2020 een project opgestart voor XL-bedrijven in Alphen aan den Rijn om duurzaamheid verder te bevorderen in samenwerking met elkaar. Dat resulteerde in februari van dit jaar in een (coronaproof) VOA Green deal talkshow. In aanwezigheid van burgemeester en wethouders, grote ondernemers en als belangrijke gast Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition.

VOA: "Veel bedrijven uit de regio zijn al individueel actief op het gebied van mens- en milieuvriendelijk ondernemen. De VOA wil verbinden, versterken én verduurzamen en brengt de bedrijven bij elkaar om van elkaar te leren en samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid. De VOA ontplooit tal van activiteiten om de leden te ondersteunen en dat heeft onder andere geleid tot een vervijfvoudiging van duurzame initiatieven in het bedrijfsleven."

Inmiddels is de VOA ook gestart met de voorbereidingen van VOA Green deals voor MKB, ZPP-ers en Retail. Binnenkort zal hier meer over bekend worden gemaakt. "Doelstelling is om concrete handvaten te bieden aan ondernemers om de Sustainable Development Goals verder gestalte te geven. De VOA is vastberaden om hierin met vlag en wimpel te slagen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.