Alphens.nl

Voorlopig minder treinen tussen Alphen en Gouda door verzakt treinspoor

Sinds dinsdagmiddag 14 januari rijden er maar twee treinen per uur tussen Alphen en Gouda. De problemen aan het spoor blijken ernstiger dan verwacht. ProRail meldt namelijk dat het treinspoor deels is verzakt.

Op dinsdag 14 januari kwam tijdens een controle van het spoor aan het licht dat er problemen waren. Hierdoor reden er tussen Alphen en Gouda slechts twee treinen per uur in plaats van vier. Ook rijden de treinen sindsdien met een aangepaste snelheid om het spoor zo min mogelijk te beschadigen. Hierdoor kunnen reizigers vertraging oplopen. 

ProRail verwacht dat het enkele wegen gaat duren totdat alles hersteld is. In een bericht laat ProRail weten dat het een verzakking betreft tussen Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk. "Voor herstel is een grote buitendienstregeling nodig", vertelt ProRail. Omdat dit meer plan werk vergt, zal het herstellen van de rails enkele weken op zich laten wachten. Voor alsnog geeft de dienstregeling van NS aan dat er tot en met woensdagavond 15 januari minder treinen rijden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphense Zendmast vandaag 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels vandaag 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode vandaag 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!

Coronavirus in Alphen vandaag 13:26

Mensen in witte pakken duiken op in De Herenhof

Alphenaren die afgelopen zaterdag in winkelcentrum De Herenhof waren, hebben de mensen in witte pakken waarschijnlijk wel gezien. Deze groep was voor de tweede keer in Alphen om een geweldloos protest te houden tegen de huidige coronamaatregelen.