Alphens.nl

Voorlopig minder treinen tussen Alphen en Gouda door verzakt treinspoor

Sinds dinsdagmiddag 14 januari rijden er maar twee treinen per uur tussen Alphen en Gouda. De problemen aan het spoor blijken ernstiger dan verwacht. ProRail meldt namelijk dat het treinspoor deels is verzakt.

Op dinsdag 14 januari kwam tijdens een controle van het spoor aan het licht dat er problemen waren. Hierdoor reden er tussen Alphen en Gouda slechts twee treinen per uur in plaats van vier. Ook rijden de treinen sindsdien met een aangepaste snelheid om het spoor zo min mogelijk te beschadigen. Hierdoor kunnen reizigers vertraging oplopen. 

ProRail verwacht dat het enkele wegen gaat duren totdat alles hersteld is. In een bericht laat ProRail weten dat het een verzakking betreft tussen Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk. "Voor herstel is een grote buitendienstregeling nodig", vertelt ProRail. Omdat dit meer plan werk vergt, zal het herstellen van de rails enkele weken op zich laten wachten. Voor alsnog geeft de dienstregeling van NS aan dat er tot en met woensdagavond 15 januari minder treinen rijden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!