Alphens.nl

Voorlopig minder treinen tussen Alphen en Gouda door verzakt treinspoor

Sinds dinsdagmiddag 14 januari rijden er maar twee treinen per uur tussen Alphen en Gouda. De problemen aan het spoor blijken ernstiger dan verwacht. ProRail meldt namelijk dat het treinspoor deels is verzakt.

Op dinsdag 14 januari kwam tijdens een controle van het spoor aan het licht dat er problemen waren. Hierdoor reden er tussen Alphen en Gouda slechts twee treinen per uur in plaats van vier. Ook rijden de treinen sindsdien met een aangepaste snelheid om het spoor zo min mogelijk te beschadigen. Hierdoor kunnen reizigers vertraging oplopen. 

ProRail verwacht dat het enkele wegen gaat duren totdat alles hersteld is. In een bericht laat ProRail weten dat het een verzakking betreft tussen Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk. "Voor herstel is een grote buitendienstregeling nodig", vertelt ProRail. Omdat dit meer plan werk vergt, zal het herstellen van de rails enkele weken op zich laten wachten. Voor alsnog geeft de dienstregeling van NS aan dat er tot en met woensdagavond 15 januari minder treinen rijden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.