Vivid Vision

Voorlopige planning bekend van levensloopbestendig wooncomplex in het Bospark

Op de plek waar voorheen het Groene Hart Leerpark stond moet straks een wooncomplex komen te staan met 120 appartementen waar oudere inwoners langere tijd kunnen blijven wonen. Het moment wanneer de eerste paal de grond in gaat en wanneer het wooncomplex af is, is nu bekend. 

De intentieverklaring is onlangs getekend. De 120 appartementen hebben een oppervlakte vanaf 48 m2 en worden levensloopbestendig. Dat houdt in dat bij grotere zorgbehoefte het appartement aangepast kan worden en je dus niet hoeft te verhuizen. Het appartementencomplex zal Bospark gaan heten, vernoemd naar de locatie waar het komt te staan. Daar wordt het ontwerp ook op afgestemd.

Foto album

Bospark Alphen aan den Rijn (foto: Vivid Vision)
Bospark Alphen aan den Rijn (foto: Vivid Vision)
Bospark Alphen aan den Rijn (foto: Vivid Vision)
Bospark Alphen aan den Rijn (foto: Vivid Vision)
Bospark Alphen aan den Rijn (foto: Vivid Vision)

Het gebouw zal getrapt uitgevoerd worden, met een hoogteaccent van vijf lagen op de zuidoost-hoek. In de plint komt een collectief programma met een kookstudio waar bewoners en buurtgenoten samen kunnen eten. Bospark wordt opgedeeld in kleinere buurtjes met korte leefstraten. Elk buurtje heeft zo’n 15 tot 20 woningen. Daarnaast is het groen erg belangrijk. Zo komt er een collectieve tuin om de biodiversiteit te stimuleren en natuurlijk een plek voor de bewoners om te ontspannen.

Voorlopige planning

Hoewel ze nu nog midden in de ontwerp- en ontwikkelfase zitten, zal het geen jaar meer duren voordat de eerste paal de grond in gaat. Dit staat namelijk gepland voor april 2023. In mei 2024, ongeveer een jaar na het slaan van de eerste paal, moeten ze op het hoogste punt zitten. Als alles volgens plan verloopt zullen de woningen begin 2025 opgeleverd worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.