gemeente Alphen aan den Rijn

Voorstel multifunctionele sportaccommodatie klaar: “Meer tijd nodig om prioriteit van grote projecten te bepalen”

Het is al even bekend dat Alphen aan den Rijn een nieuwe grote sporthal krijgt. In juli werd al bekend dat dit nog even ging duren vanwege de participatie. Donderdag 17 november liet het college weten dat ook het voorstel nog op zich laat wachten.

Begin dit jaar heeft de gemeente een locatieonderzoek uit laten voeren, waaruit bleek dat de locatie aan de Olympiaweg het meest geschikt is voor de bouw van een sporthal. De vrachtwagenparkeerplaats samen met het gebouw van partycentrum de MAX zouden genoeg ruimte bieden voor een dubbele sporthal.

Pre-plan fase

In juli zat de sportaccommodatie in een zogeheten ‘pre-plan’ fase. Zo moest er worden gekeken naar participatie, verkeer en parkeren, inrichting en duurzaamheid. In de pre-plan fase zou het college deze onderwerpen uitwerken tot een voorstel. Dit voorstel zouden zij in het vierde kwartaal voordragen aan de raad, maar het college laat weten meer tijd nodig te hebben.

Voorstel

“Dit komt vooral omdat uit onderzoek is gebleken dat de investeringskosten en exploitatielasten fors zijn”, begint het college.  “Naast de Multifunctionele Sportaccommodatie zijn er meerdere projecten die een grote investering met zich mee brengen. Het college gaat in de komende weken grote projecten prioriteren en de raadsplanning hierop aanpassen. Als de ontwikkeling van de Multifunctionele Sportaccommodatie op de lijst met hoge prioriteiten komt te staan, is de verwachting dat in januari 2023 het raadsvoorstel over de Multifunctionele Sportaccommodatie voor de raadvergadering wordt geagendeerd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.