gemeente Alphen aan den Rijn

Voorstel multifunctionele sportaccommodatie klaar: “Meer tijd nodig om prioriteit van grote projecten te bepalen”

Het is al even bekend dat Alphen aan den Rijn een nieuwe grote sporthal krijgt. In juli werd al bekend dat dit nog even ging duren vanwege de participatie. Donderdag 17 november liet het college weten dat ook het voorstel nog op zich laat wachten.

Begin dit jaar heeft de gemeente een locatieonderzoek uit laten voeren, waaruit bleek dat de locatie aan de Olympiaweg het meest geschikt is voor de bouw van een sporthal. De vrachtwagenparkeerplaats samen met het gebouw van partycentrum de MAX zouden genoeg ruimte bieden voor een dubbele sporthal.

Pre-plan fase

In juli zat de sportaccommodatie in een zogeheten ‘pre-plan’ fase. Zo moest er worden gekeken naar participatie, verkeer en parkeren, inrichting en duurzaamheid. In de pre-plan fase zou het college deze onderwerpen uitwerken tot een voorstel. Dit voorstel zouden zij in het vierde kwartaal voordragen aan de raad, maar het college laat weten meer tijd nodig te hebben.

Voorstel

“Dit komt vooral omdat uit onderzoek is gebleken dat de investeringskosten en exploitatielasten fors zijn”, begint het college.  “Naast de Multifunctionele Sportaccommodatie zijn er meerdere projecten die een grote investering met zich mee brengen. Het college gaat in de komende weken grote projecten prioriteren en de raadsplanning hierop aanpassen. Als de ontwikkeling van de Multifunctionele Sportaccommodatie op de lijst met hoge prioriteiten komt te staan, is de verwachting dat in januari 2023 het raadsvoorstel over de Multifunctionele Sportaccommodatie voor de raadvergadering wordt geagendeerd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.