gemeente Alphen aan den Rijn

Voorstel multifunctionele sportaccommodatie klaar: “Meer tijd nodig om prioriteit van grote projecten te bepalen”

Het is al even bekend dat Alphen aan den Rijn een nieuwe grote sporthal krijgt. In juli werd al bekend dat dit nog even ging duren vanwege de participatie. Donderdag 17 november liet het college weten dat ook het voorstel nog op zich laat wachten.

Begin dit jaar heeft de gemeente een locatieonderzoek uit laten voeren, waaruit bleek dat de locatie aan de Olympiaweg het meest geschikt is voor de bouw van een sporthal. De vrachtwagenparkeerplaats samen met het gebouw van partycentrum de MAX zouden genoeg ruimte bieden voor een dubbele sporthal.

Pre-plan fase

In juli zat de sportaccommodatie in een zogeheten ‘pre-plan’ fase. Zo moest er worden gekeken naar participatie, verkeer en parkeren, inrichting en duurzaamheid. In de pre-plan fase zou het college deze onderwerpen uitwerken tot een voorstel. Dit voorstel zouden zij in het vierde kwartaal voordragen aan de raad, maar het college laat weten meer tijd nodig te hebben.

Voorstel

“Dit komt vooral omdat uit onderzoek is gebleken dat de investeringskosten en exploitatielasten fors zijn”, begint het college.  “Naast de Multifunctionele Sportaccommodatie zijn er meerdere projecten die een grote investering met zich mee brengen. Het college gaat in de komende weken grote projecten prioriteren en de raadsplanning hierop aanpassen. Als de ontwikkeling van de Multifunctionele Sportaccommodatie op de lijst met hoge prioriteiten komt te staan, is de verwachting dat in januari 2023 het raadsvoorstel over de Multifunctionele Sportaccommodatie voor de raadvergadering wordt geagendeerd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.