Alphens EV

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.

Tot nu toe zijn de mogelijkheden een nee/nee en een ja/nee sticker. De nee/nee geeft aan geen ongeadresseerde reclame-uitingen te willen ontvangen en ook geen huis-aan-huisbladen. De nee /ja geeft aan geen ongeadresseerd drukwerk te blieven, maar wel de huis-aan-huisbladen.

Met een ja/ja komt er dus een derde meer positieve optie.
Alhoewel? Eigenlijk is het de bedoeling om of een ja/ja sticker te hebben of helemaal niets. Bij helemaal geen sticker wordt er geen ongeadresseerd drukwerk in de bus gegooid. Is de ja/ja opgeplakt dan komt alles gewoon in de brievenbus.

De Alphense gemeenteraad, met tegenstemmen van Nieuw Elan, heeft donderdag 15 oktober besloten om te laten onderzoeken of de ja/ja sticker ingevoerd kan worden in de gemeente. Inmiddels zijn er al gemeenten, waaronder Amsterdam, die op deze manier met drukwerk omgaan en ook juridisch is er geen vuiltje aan de lucht volgens de Hoge Raad.

Wethouder Erik van Zuylen ziet voor- en nadelen aan het systeem. Als voordeel ziet hij dat er fors op papier bespaard wordt. "Het nadeel is dat dit ook economisch iets betekent voor bedrijven maar ook voor bezorgers."
De wethouder wil aan het gevraagde onderzoek ook een participatietraject koppelen en meldt bij voorbaat dat een en ander ook verwerkt moet worden in de Afvalstoffenheffing.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.