Vrijdag wedstrijd Polsstokhoogspringen op Rijnplein

Voor het tweede jaar op rij komt de Urban Pole Vault Series naar Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 31 mei springen internationale en Nederlandse toppers meters hoog door de lucht. Het deelnemersveld is sterker dan ooit.

Vanaf 15:00 uur springt eerst de lokale jeugd van verenging AAV’36, om 17:00 uur beginnen de profs op het Rijnplein.

Met onder andere de Afrikaans recordhoudster, de Tunesisch & Israëlisch kampioen, atleten uit België, Duitsland & Frankrijk én natuurlijk de Nederlandse toppers is er een sterk deelnemersveld. Zo komen de Nederlands recordhouders Femke Pluim en Menno Vloon in actie.

Lokale topatleet en mede-organisator Femke Pluim is trots dat er weer op het Rijnplein gesprongen gaat worden “Vorig jaar kon ik zelf helaas niet springen. Ik ben dan ook erg blij dat we voor een tweede keer hier in Alphen zijn, zodat ik nu ook voor mijn thuispubliek kan laten zien wat ik kan. Het deelnemersveld is sterk dit jaar, waardoor het allemaal nog interessanter gaat worden.”

Het programma is van vrijdag is als volgt:

15:00 uur: jeugdwedstrijd

17:00 uur: start dameswedstrijd

18:30 uur: start herenwedstrijd

Urban Pole Vault Series vindt dit jaar plaats op 30 mei, 31 mei en 2 juni plaats in de thuissteden van Eelco Sintnicolaas (Apeldoorn), Femke Pluim (Alphen a/d Rijn) en Menno Vloon (Wormerveer). Het evenement maakt onderdeel uit van de Urban Athletics Series en wordt gesteund door onder andere de Atletiekunie. Kijk voor meer informatie op urbanathleticseries.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:54

Gemeenteraad gaat akkoord met lopende begroting

De Alphense politieke partijen hebben weinig problemen met de Najaarsnota. In deze nota wordt de gemeenteraad geïnformeerd over afwijkingen op de lopende begroting. Ondanks een paar forse tegenvallers blijft de begroting sluitend.

Winkels gisteren 17:42

Extra koopavonden om drukte rond de feestdagen te verspreiden

De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen. Hoe doen we dat het best in coronatijd? De gemeente komt met een aantal tips. Ook worden er extra koopavonden georganiseerd om de drukte te verspreiden en zullen toezichthouders een oogje in het zeil houden.

Advertorial Sport gisteren 17:08

Voordelig skiën en snowboarden met de december actie van S2X

De hele maand december profiteer je bij Ski & Snowboard Xperience in Alphen aan den Rijn, gevestigd in het oude pand van Wiebel Biebel, van een feestelijke aanbieding. Je kunt tegen een extra scherp tarief lessen boeken, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.