Gemeente Alphen aan den Rijn

Vrijwilligers gaan opnieuw langs de deuren bij 80-plussers

Hoe gaat met de oudere Alphenaren onder ons in deze coronatijd? In december gaan vrijwilligers opnieuw langs de deuren bij ouderen in Alphen om hier antwoord op te krijgen.

In mei brachten vrijwilligers ook al een bezoekje aan ouderen. Dat bleek een succes. Er waren in totaal zo’n 120 vrijwilligers en medewerkers die aanbelden bij 2882 80-plussers in de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze actie vindt op 10, 11 en 12 december opnieuw plaats. Hiermee willen de gemeente, Tom in de buurt, Adviesraad Samenleving en het Rode Kruis 80-plussers een hart onder de riem steken en hen bovendien wijzen op welke ondersteuning er in de gemeente beschikbaar is.

Om dit tot een succes te maken, worden er nog vrijwilligers gezocht. Ben jij nieuwsgierig, maak je goed sociaal contact en durf je vragen te stellen? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Belangrijk is wel dat je fit bent, niet zelf tot de risicogroep behoort en over eigen vervoer beschikt. Je gaat dan in tweetallen langs de deuren met een vragenlijst. Aan de hand daarvan maak je een praatje en overhandig je een presentje.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.