BehouT

Vrolijke opening BehouT met zaag en gitaar

Eindelijk, na een jaar voorbereiding, opent aanstaande zaterdag 15 april de winkel en werkplaats Het BehouT. Het gaat hier om circulair hout. "We gooien nog teveel hout zomaar weg. En het zal je verbazen wat er nog met resthout kan."

Op deze pioniersplek gaan drie kameraden in Het BehouT, instroom van gebruikt hout realiseren, deze verkoop-klaar maken en ook, erg toffe hout workshops aanbieden. De mannen doen dit naast hun banen. De een is kaasboer, je kent Gert-Jan den Hartogh van de woensdag en zaterdagmarkt (met krullen). De ander, Joop van der Wijngaard is onderwijsmanager. De derde, André Troost, is bedrijfs-theatermaker. En alle drie dol op hout.

Hout gunnen

Het mooie is dat je zelf kunt bijdragen aan de circulariteit! Op vrijdag en zaterdag kun je jouw overgebleven hout van een verbouwing, of hout wat al jaren in de schuur of op zolder ligt te wachten op niets, afgeven bij Het BehouT. En er staat op het Ecopark Limes aan de kopse kant bij de houtbakken (voorbij bak 30) een grote container waar je ook je goede hout kunt gunnen aan Het BehouT. Op een bord staat wat ze graag ontvangen. De container is gesponsord door Prezero. "Mooi dat een afvalverwerker mee denkt en doet met de circulariteit", vertelt de organisatie. Word jij ook ‘gunner’ van hout?

Verkoop

Verder probeert de stichting bij sloopbedrijven (Spelt is bijvoorbeeld een sponsor) en bouwondernemingen resthout en pallets te verwerven. De pallets worden ontmanteld en het hout kan een tweede leven krijgen. Draagbalken, latten, planken, raggels, balken, aftimmerhout, lambrisering, Bankirai vlonderdelen enz. Voor hen die circulair willen klussen, tuinverenigingen, buurtinitiatieven, enz. De noodzaak van circulariteit wordt steeds groter. Niet voor niets wordt de stichting tijdelijk ondersteund door de Gemeente.

Momenteel is hout enorm kostbaar. Bij Het BehouT  kunt je voor ongeveer 60% van de normale winkelprijs terecht. Je kunt ook aan onze community tafel komen zitten en ter plekke jouw plan uittekenen en rekenen met koffie en koek én zoethout voor de kids.  

Workshops en teambuilding

Het BehouT gaat leuke workshops aanbieden. Denk aan lampen, tafelbladen, wijnrekken, stoere tuinmeubeltjes, houtdesign en het unieke vriendinnentafeltje. Sommige workshops hebben een entertainent karakter. Evenals de teambuilding-sessies. Met 10 tot 20 deelnemers ga je aan de slag. Afrondend met een Hollandsche stampotten evaluatie.

Vrijwilligers

Het BehouT zoekt natuurlijk vrijwilligers. Lekker een dagje pallets ontmantelen, een goede fysieke inspanning. Of om af en toe de winkel te bemannen of zelf een workshop te verzorgen. Neem voor meer informatie contact op via 06 54612773 of kijk op www.hetbehout.nl.

Opening: zaterdag 15 april om 10:30 uur door wethouder Gert van den Ham. Achter op het parkeerterrein van Praxis. Met zaag en gitaren.

Kadotip: Nog bruikbaar hout uit jouw schuur of zolder.


Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.