Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Koffieochtend Zeeheldenbuurt
Wie: Leo Maat
Waar: Het Kruispunt, Van Nesstraat 2, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 oktober 2019 | 10:00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de koffieochtend voor senioren in de Zeeheldenbuurt. Vrijwilligers vanuit Het Kruispunt ondersteunen deze koffieochtend wat een initiatief is van het Buurtteam de Zeeheldenbuurt. Tijdens de koffieochtenden vinden verschillende activiteiten plaats zoals Paas- of Kerststukjes maken, een lezing over oud Alphen of er worden mensen vanuit het werkveld uitgenodigd, zoals de wijkagent of boa.

Opening Verlengde Roemer
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Loeteweg 1, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 10 oktober 2019 | 10:00 uur

Wethouder Van Velzen en Michiel Gerritse, voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB), openen de Verlengde Roemer in Boskoop. Er zijn meerdere redenen geweest om deze weg aan te leggen. Ten eerste wordt deze weg door de kwekers als een belangrijke schakel gezien in de ontwikkeling naar een economisch vitaal gebied. De nieuwe weg zorgt namelijk voor een beter ontsluiting van het kwekersgebied Greenport West. De andere reden heeft te maken met een besluit van de gemeenteraad van Boskoop in 2009. Toen is besloten om de Parklaan als woonstraat in te richten en 30 km/h te maken. Daardoor mogen vrachtwagens geen gebruik meer maken van de Parklaan. Als alternatief van deze vrachtwagenroute kwam het bedrijfsleven met het initiatief om de Roemer te verlengen naar de Burgemeester Smitweg.

Nationale Archeologiedagen
Wie: Liesbeth Spies en Kees van Velzen  
Waar: Archeon
Wanneer: 12 oktober 2019 | 14:30 uur

Burgemeester Spies en wethouder Van Velzen zijn aanwezig bij de Nationale Archeologiedagen. Ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Ingrid van Engelshoven en gedeputeerde Willy de Zoete bezoeken de Romeinse Restauratiewerf Zwammerdam in Museumpark Archeon. Aansluitend brengen zij een bezoek aan het Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM Ipse de Bruggen in Zwammerdam, de plaats van de ontdekking van de Zwammerdamschepen, maar tevens een zorginstelling, waar bewoners actief deelnemen aan het tot leven brengen van het archeologisch erfgoed van de Zwammerdamschepen. De Nationale Archeologiedagen op 11, 12 en 13 oktober brengen het verleden tot leven met ruim 350 activiteiten door het hele land.

Wijkbezoek Hazerswoude-Dorp
Wie: College
Waar: De Juffrouw, Dorpsstraat 250, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 15 oktober 2019 | 15:30 uur

Het college brengt een bezoek aan Hazerswoude-Dorp. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.