Rivierduinen

‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn

Maandag 5 september vroeg in de ochtend organiseert GGZ Rivierduinen een ‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn. Met deze wandeling van het donker naar het licht van de opkomende zon vragen ze aandacht voor de mensen die door suïcide uit het leven zijn gestapt, hun naasten en mensen die met suïcidale gedachten rondlopen.

‘Walk into the Light’ vindt op meerdere locaties in Nederland plaats en is onderdeel van de internationale suïcide preventieweek van 5 – 10 september.

Loop je mee?

Ben jij iemand die soms het leven niet meer ziet zitten? Wil jij je dierbare die het zwaar heeft helpen? Of heb je iemand verloren en zoek je lotgenotencontact als nabestaande? Kom dan naar de wandeling en loop mee van het donker naar het licht.

‘Walk into the Light’ vindt op maandag 5 september plaats bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn en begint om 6.00 uur met een wandeltocht van ongeveer 4 kilometer. Daarna wordt er samen ontbeten tijdens de zonsopkomst en afsluitend spreken een ervaringsdeskundige en geestelijk verzorger. De bijeenkomst duurt ongeveer één uur.

Lees hier meer informatie over de wandeling en hoe je je kunt aanmelden.

Cijfers
Gemiddeld overlijden in Nederland vijf mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen wordt hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp. Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.