Rivierduinen

‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn

Maandag 5 september vroeg in de ochtend organiseert GGZ Rivierduinen een ‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn. Met deze wandeling van het donker naar het licht van de opkomende zon vragen ze aandacht voor de mensen die door suïcide uit het leven zijn gestapt, hun naasten en mensen die met suïcidale gedachten rondlopen.

‘Walk into the Light’ vindt op meerdere locaties in Nederland plaats en is onderdeel van de internationale suïcide preventieweek van 5 – 10 september.

Loop je mee?

Ben jij iemand die soms het leven niet meer ziet zitten? Wil jij je dierbare die het zwaar heeft helpen? Of heb je iemand verloren en zoek je lotgenotencontact als nabestaande? Kom dan naar de wandeling en loop mee van het donker naar het licht.

‘Walk into the Light’ vindt op maandag 5 september plaats bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn en begint om 6.00 uur met een wandeltocht van ongeveer 4 kilometer. Daarna wordt er samen ontbeten tijdens de zonsopkomst en afsluitend spreken een ervaringsdeskundige en geestelijk verzorger. De bijeenkomst duurt ongeveer één uur.

Lees hier meer informatie over de wandeling en hoe je je kunt aanmelden.

Cijfers
Gemiddeld overlijden in Nederland vijf mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen wordt hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp. Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.