Wasdroger vat vlam in berging Seringenstraat

De brandweer werd woensdagochtend opgeroepen voor een kleine brand in een berging aan de Seringenstraat.

Het bleek dat een wasdroger vlam had gevat. De brandweer heeft de brand geblust en de berging geventileerd. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de wasmachine in de brand vloog, is nog niet bekend. De wasdroger staat op nummer 1 als het gaat om elektrische apparaten die brand kunnen veroorzaken in huis. Vaak ontstaat een brand in een wasdroger door de combinatie van warme, droge lucht, stof en pluis.

De brandweer waarschuwt wel vaker om elektrische aparaten niet aan te laten staan als je van huis gaat of als ze in een berging staan en je er geen zicht op hebt. Laatst vatte een accu van een elektrische fiets nog vlam in een appartement op de Zuidpoolsingel en ontstond er een kleine brand door een ontplofte oplader op de Plutostraat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:54

Gemeenteraad gaat akkoord met lopende begroting

De Alphense politieke partijen hebben weinig problemen met de Najaarsnota. In deze nota wordt de gemeenteraad geïnformeerd over afwijkingen op de lopende begroting. Ondanks een paar forse tegenvallers blijft de begroting sluitend.

Winkels vandaag 17:42

Extra koopavonden om drukte rond de feestdagen te verspreiden

De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen. Hoe doen we dat het best in coronatijd? De gemeente komt met een aantal tips. Ook worden er extra koopavonden georganiseerd om de drukte te verspreiden en zullen toezichthouders een oogje in het zeil houden.

Advertorial Sport vandaag 17:08

Voordelig skiën en snowboarden met de december actie van S2X

De hele maand december profiteer je bij Ski & Snowboard Xperience in Alphen aan den Rijn, gevestigd in het oude pand van Wiebel Biebel, van een feestelijke aanbieding. Je kunt tegen een extra scherp tarief lessen boeken, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.