Advertorial Gezondheid en welzijn

Week tegen eenzaamheid: "Kijk eens om…"

Deze week start de Week tegen Eenzaamheid. Met in Alphen aan den Rijn een duidelijke oproep: "Kijk eens om..." Nodig iemand uit om een kopje koffie te drinken. Met de kaarten van het Netwerk Eenzaamheid kun je in Alphen gratis samen een kopje koffie drinken. Het Netwerk Eenzaamheid organiseert tijdens deze week nog veel meer activiteiten, die ontmoeting en contact stimuleren. 

Van 30 september tot 7 oktober is er weer de landelijke week tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem, ook in Alphen aan den Rijn. De coronacrisis heeft het voor burgers niet eenvoudig gemaakt om iets te ondernemen. Des te belangrijker is het om, nu het weer kan, eens om eens naar elkaar (om) te kijken.

Nodig eens iemand uit voor een kopje koffie

Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn start de Week tegen de Eenzaamheid met de actie "Kijk eens om…" Met behulp van een set van vier kaarten met aansprekende foto’s en teksten worden Alphenaren uitgenodigd om met iemand een kopje koffie te drinken. Met de koffiekaart kunnen twee personen gratis koffiedrinken op diverse locaties. Wethouder Han de Jager opent de bij de Week tegen Eenzaamheid in Alphen door deze set met kaarten in ontvangst te nemen.

Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/kijk-eens-om

Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn bestaat uit: Diaconie de Goede Bron, Stichting de Blije Wijk Edelstenenbuurt, Boost, RK-parochie Heilige Thomas, Overleg Samenwerkende Organisaties ouderen (OSO), Parkvilla, Go! voor jeugd, Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum, Wijkcentrum Swaenswijk, Gilde Alphen aan den Rijn, PKN-gemeente de Lichtkring, Alphen beweegt, Comité leuke dingen en Tom in de buurt.


Meer nieuws

Overige vandaag 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Evenementen vandaag 16:50

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer is begonnen

Met nog dertien dagen te gaan is de opbouw van het Zomerspektakel aan het Meer op het evenemententerrein langs de Zegerplas begonnen. Het meerdaagse festival trapt vrijdag 3 juni af met bekende artiesten als Anouk, Snelle en Kensington.