Advertorial Gezondheid en welzijn

Week tegen eenzaamheid: "Kijk eens om…"

Deze week start de Week tegen Eenzaamheid. Met in Alphen aan den Rijn een duidelijke oproep: "Kijk eens om..." Nodig iemand uit om een kopje koffie te drinken. Met de kaarten van het Netwerk Eenzaamheid kun je in Alphen gratis samen een kopje koffie drinken. Het Netwerk Eenzaamheid organiseert tijdens deze week nog veel meer activiteiten, die ontmoeting en contact stimuleren. 

Van 30 september tot 7 oktober is er weer de landelijke week tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem, ook in Alphen aan den Rijn. De coronacrisis heeft het voor burgers niet eenvoudig gemaakt om iets te ondernemen. Des te belangrijker is het om, nu het weer kan, eens om eens naar elkaar (om) te kijken.

Nodig eens iemand uit voor een kopje koffie

Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn start de Week tegen de Eenzaamheid met de actie "Kijk eens om…" Met behulp van een set van vier kaarten met aansprekende foto’s en teksten worden Alphenaren uitgenodigd om met iemand een kopje koffie te drinken. Met de koffiekaart kunnen twee personen gratis koffiedrinken op diverse locaties. Wethouder Han de Jager opent de bij de Week tegen Eenzaamheid in Alphen door deze set met kaarten in ontvangst te nemen.

Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/kijk-eens-om

Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn bestaat uit: Diaconie de Goede Bron, Stichting de Blije Wijk Edelstenenbuurt, Boost, RK-parochie Heilige Thomas, Overleg Samenwerkende Organisaties ouderen (OSO), Parkvilla, Go! voor jeugd, Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum, Wijkcentrum Swaenswijk, Gilde Alphen aan den Rijn, PKN-gemeente de Lichtkring, Alphen beweegt, Comité leuke dingen en Tom in de buurt.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.