Werelduurrecordpoging van Dion Beukeboom nadert

Baanwielrenner Dion Beukeboom, Nederlands kampioen op de achtervolging, doet over enkele weken een aanval op het werelduurrecord. Op 22 augustus vindt de poging plaats in het Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes.

Beukeboom maakt deel uit van het Vlasman Cycling Team, van ondernemers Richard Vlasman (sloopbedrijf Vlasman) en Hans de Bruin (fietsenwinkel Gek van Fietsen.nl). Zaterdag is de wielrenner -na een succesvolle laatste test afgelopen donderdag- vertrokken naar Mexico.

Thomas Dekker deed in 2015 al een poging op de baan -die volgens bewegingswetenschapper Jim van den Berg de beste baan is vanwege de hoogte en daardoor lagere luchtdruk- maar dat mislukt. Van den Berg was bij deze poging betrokken en heeft de opgedane kennis van toen gebruikt om Beukeboom zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn poging. 

Volgens Van den Berg is Beukeboom aerodynamisch genoeg en heeft hij het in zich om het record te verbeteren. "Met de lange voorbereiding, de hele goede fiets én de steun van sponsor Vlasman zijn we klaar voor de recordpoging", aldus Van den Berg. "Het blijft natuurlijk sport. We zullen niet teleurgesteld zijn als het niet lukt, maar vooralsnog gaan we er wel vanuit dat het lukt", stelt Richard Vlasman.

Op scherp
"Het huidige werelduurrecord staat erg scherp", vindt Beukeboom. "Het gaat om een fabelachtige afstand, waarbij de techniek en het materiaal erg belangrijk is. De verhouding fysiek en mentaal is, denk ik fifty-fifty. Het is anders dan een tijdrit op de weg, minder variatie. Daarom hebben we een mentale strategie ontwikkeld waarbij we ons steeds op fases van twaalf minuten zullen focussen."

Het officiële werelduurrecord staat sinds 2015 op naam van sir Bradley Wiggins. Het record werd gereden op 7 juni 2015 en staat op 54 kilometer en 526 meter. Beukeboom maakte zijn voornemen afgelopen oktober publiekelijk bekend. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.