McDonald's
Advertorial Horeca

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.

“De sfeer is altijd goed!”

“McDonald’s staat echt voor gastvrijheid”, begint Jelle, in opleiding tot manager bij McDonald’s. “We willen mensen een leuke tijd geven. Ook al zijn ze hier maar tien minuten, de gast moet met een glimlach weggaan.” De kracht van McDonald’s is de rust bewaren, vindt Jelle. “Bij McDonald’s werken we met veel procedures, iedereen weet wat ze moeten doen, dus ook als het super druk wordt zorgen we er altijd voor dat de gasten snel krijgen wat ze willen.”

Of de drukte de sfeer in het restaurant beïnvloedt? “Nee, zeker niet”, zegt Lars, crewtrainer. “Iedereen kan een slechte dag hebben maar we zijn eigenlijk allemaal vrienden dus de sfeer is altijd goed.” Ook nieuwe mensen worden altijd met open armen ontvangen: “We zijn een hele hechte groep, mensen van 15 jaar kunnen makkelijk omgaan met mensen van bijvoorbeeld 20. Dat zie je op school bijna niet dus dat is best bijzonder”, vertelt Lars.

“Ik ga altijd met plezier naar mijn werk”, zegt Jelle. Dat komt vooral door de goede sfeer in het restaurant. “Er werkt altijd wel een vriend van me, dus ik heb altijd zin om te komen werken.” Ook worden er leuke uitjes geregeld voor de werknemers van McDonald’s. “Door de coronamaatregelen kon er natuurlijk wat minder, maar voor de pandemie zijn we bijvoorbeeld gaan bowlen en is er een crewfeest georganiseerd in Bar Amsterdam. Hopelijk gaan we snel weer iets leuks doen!”, aldus Jitske, crewlid.

Geen dag is hetzelfde

Ook is werken bij McDonald’s heel flexibel. “Je kan zelf aangeven op welke dagen je kan werken en welke tijden je beschikbaar bent”, vertelt Sem, host. “Als je het een keer druk hebt met school kan je een week wat minder werken en als je vakantie hebt is er altijd wel de mogelijkheid om extra te werken.” “Als je het maar twee weken van tevoren aangeeft!", vult Jitske aan.

Geen werkdag is hetzelfde bij McDonald’s. In tegenstelling tot andere horecagelegenheden kun je bij het fastfoodrestaurant in de keuken, achter de counter, in de lobby en bij de drive staan. “Aan het begin van de dag word je door de manager op een bepaalde plek neergezet, maar als je na een tijdje wat anders wil doen kan je dat gewoon aangeven”, aldus Jitske. “Dan wordt er gekeken of dat kan en zo houden we de afwisseling er goed in.  Een shift gaat zo echt snel voorbij.”

"De leukste dagen om te werken zijn de drukste dagen, zoals de jaarmarkt", vindt Jelle. "Dan staan de rijen tot aan het Rijnplein en sta je geen seconde stil." Ook het organiseren van partijtjes is een extra service die de werknemers leuk vinden om te verzorgen. "Naast je andere taken maak je het je prioriteit om de kinderen een leuke dag te bezorgen door samen ijsjes te maken, de tafel leuk te dekken en met ze te spelen." Bij de McDrive valt vooral de zaterdagavond op. "Ik heb wel eens een partybus gezien en we zien dan natuurlijk veel feestende gasten", vertelt Jitske.

Waarom McDonald’s?

“Werken bij McDonald’s heeft me geleerd met mensen om te gaan”, vertelt Lars. “Ik kwam hier aan als vijftienjarige en ik kende hier bijna niemand. Je bent stil, je vindt het spannend om met gasten het gesprek aan te gaan. Maar in de loop van de tijd leer je hoe je het makkelijkst iemand kan benaderen en nu kan ik met iedereen wel een praatje maken.” Jelle laat weten dat hij tijdens zijn werk bij McDonald’s heeft leren redeneren. “Het willen en kunnen begrijpen. Ik ben hier wel echt volwassen geworden.”

Waarom je bij McDonald’s moet komen werken? Dat is voor iedereen anders. “De sfeer”, zegt Jelle. “Ja zeker, de gezelligheid! En het salaris natuurlijk”, zegt Lars. “Ik heb bij meerdere restaurants gewerkt en McDonald’s betaalt net wat meer”, vult Sem aan. “Maar ook de werktijden bij McDonald’s zijn beter te regelen wat het werken een stuk fijner maakt.” Kom je bij McDonald's werken? "Dan kunnen we samen knallen met heel veel lol!", lacht Jitske. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Politiek gisteren 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.