Advertorial Cafe 1640

Werknemers vanaf het eerste uur: Eline en Marloes zijn bekende gezichten in Café 1640

Eline en Marloes werken al in het Schoutenhuis sinds de oprichting in 2007. Ze voelen zich daar helemaal thuis. Een paar dagen in de week gaan ze daar dan ook met veel plezier naartoe, ook nu de lunchroom vernieuwd is en voortaan Café 1640 heet. “Gasten in de watten leggen en blij maken is het leukste wat er is.”

Al vrij snel wist Eline dat ze een baan in de horeca wilde. Terwijl ze werkte bij Prins Heerlijk besloot ze een horecacursus te volgen, waar ze de kneepjes van het vak leerde en merkte hoe belangrijk gastvriendelijkheid is in de horeca. “Nadat ik de cursus had afgerond en gevraagd werd wie in de horeca wilde komen werken, was ik direct enthousiast. Het voelde voor mij als een stapje hogerop. Echt een uitdaging.”

Wie net als Eline ook al jaren bij Café 1640 werkt is Marloes. “Ik doe het al zo lang dat ik de tel kwijt ben”, lacht ze. Regelmatig fietst ze ’s ochtends met veel plezier van haar woonlocatie in het noorden van Alphen naar haar werk toe. “Ik vind het heel leuk om daar te werken. Met collega’s, vrijwilligers en begeleiders is het altijd gezellig. Zeker omdat ik af en toe grapjes uit kan halen. Als ik in de keuken sta met een collega die bang voor muizen is, maak ik vaak een grapje dat er een muis loopt.”

Klusjes en kokoskoekjes

Eline en Marloes vinden het heerlijk om onder de mensen te zijn. “Gasten verwelkomen en hen aan tafel bedienen vind ik geweldig om te doen. Ik word er heel gelukkig van om gasten blij te maken door ze lekker te verwennen”, vertelt Eline met een grote glimlach op haar gezicht. Eline is een harde werker, maar er zijn stiekem wel klusjes waar ze onderuit probeert te komen. “Het toilet schoonmaken vind ik het minst leuk. Soms probeer ik daar onderuit te komen door andere klusjes voor mezelf te verzinnen”, grinnikt ze.

Marloes is bij Café 1640 vaak in de keuken te vinden, waar ze helemaal op haar plek zit. Als één van de weinigen weet ze ook het recept van de kokoskoekjes die bij Café 1640 worden geserveerd bij de koffie en thee. “De kokoskoekjes komen bij Prins Heerlijk vandaan. Doordat ik daar ook een paar dagen in de week werk, weet ik het recept”, legt ze uit. Op de vraag of ze het recept wel eens met haar collega’s of gasten heeft gedeeld, antwoordt ze resoluut nee. “Over het recept mag ik niks zeggen, dat is strikt geheim!”

Onder de mensen zijn

Café 1640 heeft veel vaste gasten. Eline en Marloes zijn voor hen bekende gezichten. “Soms word ik zelfs herkend als ik op straat loop”, lacht Eline. Bekenden weten de lunchroom ook regelmatig te vinden. Marloes: “Mijn ouders komen soms langs, net als vrienden die ik bij de disco heb leren kennen. Dat vind ik heel erg leuk. Maar ze krijgen geen voorkeursbehandeling hoor!” Er is alleen wel één persoon die heel hard voorbij fietst. “Dat is mijn vriend”, lacht Marloes. “Maar dat is niet zo erg, want ik zie hem heel vaak.”

Als Eline niet in Café 1640 te vinden is, werkt ze bij de gemeente. Daar doet ze administratieve klusjes zoals printen en dingen sorteren. “De afwisseling tussen mijn werk bij de gemeente en Café 1640 vind ik heel erg leuk. Bij de gemeente is het wat zakelijker en hier kan ik mijn rust vinden”, vertelt ze. Dat alles nu weer redelijk normaal is gezien de coronamaatregelen vindt ze dan ook erg fijn. “Ik was er echt aan toe om weer lekker onder de mensen te zijn. Nu ben ik nóg gemotiveerder dan voorheen om iedereen een leuke dag te bezorgen!”

Alle interviews met de helden van Café 1640 lees je hier

Gezellig dat je aanschuift bij Café 1640. Graag verwelkomen zij je vanaf zaterdag 6 november in de nieuw gerestylede lunchroom, zien ze je snel? 

Café 1640, gevestigd in het Schoutenhuis  - goed eten, goed doen.
Julianastraat 4, Alphen aan den Rijn. 
@Café_1640 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.