Josh Walet

Werkzaamheden aan Willem de Zwijgerlaan begonnen, Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar

Dit weekend begonnen de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn. De werkzaamheden duren tot en met 21 augustus. Ruim anderhalve maand zal daarom de Julianabrug niet bereikbaar zijn.

De komende maanden zal aan het kruispunt van de Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijkstraat worden gewerkt. “Een complexe klus omdat daar ook veel kabels en leidingen elkaar in de grond kruisen en de riolering op een bijzondere diepte ligt”, aldus de Gemeente. De weg is vanaf de zomervakantie daarom tijdelijk gesloten. Er wordt gewerkt in verschillende fases tot en met 16 november.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

willem de zwijger werkzaamheden 2.jpeg

willem de zwijger werkzaamheden 3.jpeg

willem de zwijger werkzaamheden 4.jpeg

Van 8 juli tot en met 21 augustus zal de Willem de Zwijgerlaan tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat afgesloten worden. Dit betekent dat er in die periode ook geen gebruik gemaakt kan worden van de Julianabrug. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de trap bij de Hooftstraat.

Lees ook: Julianabrug anderhalve maand dicht vanwege werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.