Josh Walet

Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan waarschijnlijk eerder afgerond: “Door hard en slim te werken”

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn afgerond. De Gemeente werkt momenteel aan de kruising van de Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijckstraat. Mogelijk zullen deze werkzaamheden eerder afgerond zijn.

Het asfalt in de Lijsterlaan is nu tot aan de kruising met de Willem de Zwijgerlaan helemaal aangebracht. Op de kruising zelf is ook veel werk verricht, volgens de Gemeente. Zo is er, inclusief aansluitingen, meer dan een halve kilometer aan nieuw riool aangebracht. “De werknemers hebben soms tot laat in de avond hun inspanning geleverd”, vertelt de Gemeente.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.52.jpeg

Wat er tot nu toe is gedaan? Er zijn:

  • Twaalf boomvakken gemaakt; 
  • 36 verkeerslichten geplaatst en opgehangen; 
  • 39 verkeersborden geplaatst; 
  • 000 m2 asfalt opgebroken; 
  • 000 m2 fundering onder de wegen en kruising verwijderd en ook weer aangebracht; 
  • Twinig lichtmasten geplaatst; 
  • Eén bushalte aangelegd; 
  • 000 meter stoeprand aangebracht; 
  • 35 afwateringskolken aangebracht; 
  • Tien grote rioolputten aangebracht.

De verkeersregeling is ook aangepast. Zo kunnen voetgangers straks ook aan de andere kant van de Koningin Julianabrug oversteken en zijn de oversteekplaatsen voorzien van elektronische rateltikkers. Deze zijn betrouwbaarder dan de traditionele rateltikkers. Fietsers krijgen wachttijdvoorspellers en voor automobilisten komen de verkeerslichten boven de weg te hangen.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.53.jpeg

Eerder klaar dan verwacht

Wethouder Relus Breeuwsma stelde, na een kijkje genomen te hebben bij de werkzaamheden, dat de werkzaamheden mogelijk eerder klaar zijn dan verwacht. “Maandag 14 en dinsdag 15 augustus worden de eerste twee lagen asfalt aangebracht. Komende twee weken wordt de volledige kruising geasfalteerd, worden putten geboord en belijning aangebracht. Als alles meezit kan de kruising, en dus ook de brug, na 21 augustus weer open voor alle verkeer. Dat is mooi op tijd, wanneer het normale verkeer na de zomervakantie weer zijn gang krijgt”, aldus de wethouder.

Volgens aanvankelijke planning zullen de werkzaamheden tot en met 21 augustus duren. Mogelijk zullen de werkzaamheden eerder klaar zijn dan verwacht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.