Josh Walet

Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan waarschijnlijk eerder afgerond: “Door hard en slim te werken”

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn afgerond. De Gemeente werkt momenteel aan de kruising van de Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijckstraat. Mogelijk zullen deze werkzaamheden eerder afgerond zijn.

Het asfalt in de Lijsterlaan is nu tot aan de kruising met de Willem de Zwijgerlaan helemaal aangebracht. Op de kruising zelf is ook veel werk verricht, volgens de Gemeente. Zo is er, inclusief aansluitingen, meer dan een halve kilometer aan nieuw riool aangebracht. “De werknemers hebben soms tot laat in de avond hun inspanning geleverd”, vertelt de Gemeente.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.52.jpeg

Wat er tot nu toe is gedaan? Er zijn:

  • Twaalf boomvakken gemaakt; 
  • 36 verkeerslichten geplaatst en opgehangen; 
  • 39 verkeersborden geplaatst; 
  • 000 m2 asfalt opgebroken; 
  • 000 m2 fundering onder de wegen en kruising verwijderd en ook weer aangebracht; 
  • Twinig lichtmasten geplaatst; 
  • Eén bushalte aangelegd; 
  • 000 meter stoeprand aangebracht; 
  • 35 afwateringskolken aangebracht; 
  • Tien grote rioolputten aangebracht.

De verkeersregeling is ook aangepast. Zo kunnen voetgangers straks ook aan de andere kant van de Koningin Julianabrug oversteken en zijn de oversteekplaatsen voorzien van elektronische rateltikkers. Deze zijn betrouwbaarder dan de traditionele rateltikkers. Fietsers krijgen wachttijdvoorspellers en voor automobilisten komen de verkeerslichten boven de weg te hangen.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.53.jpeg

Eerder klaar dan verwacht

Wethouder Relus Breeuwsma stelde, na een kijkje genomen te hebben bij de werkzaamheden, dat de werkzaamheden mogelijk eerder klaar zijn dan verwacht. “Maandag 14 en dinsdag 15 augustus worden de eerste twee lagen asfalt aangebracht. Komende twee weken wordt de volledige kruising geasfalteerd, worden putten geboord en belijning aangebracht. Als alles meezit kan de kruising, en dus ook de brug, na 21 augustus weer open voor alle verkeer. Dat is mooi op tijd, wanneer het normale verkeer na de zomervakantie weer zijn gang krijgt”, aldus de wethouder.

Volgens aanvankelijke planning zullen de werkzaamheden tot en met 21 augustus duren. Mogelijk zullen de werkzaamheden eerder klaar zijn dan verwacht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!