Josh Walet

Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan waarschijnlijk eerder afgerond: “Door hard en slim te werken”

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn afgerond. De Gemeente werkt momenteel aan de kruising van de Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan en Van Eijckstraat. Mogelijk zullen deze werkzaamheden eerder afgerond zijn.

Het asfalt in de Lijsterlaan is nu tot aan de kruising met de Willem de Zwijgerlaan helemaal aangebracht. Op de kruising zelf is ook veel werk verricht, volgens de Gemeente. Zo is er, inclusief aansluitingen, meer dan een halve kilometer aan nieuw riool aangebracht. “De werknemers hebben soms tot laat in de avond hun inspanning geleverd”, vertelt de Gemeente.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.52.jpeg

Wat er tot nu toe is gedaan? Er zijn:

  • Twaalf boomvakken gemaakt; 
  • 36 verkeerslichten geplaatst en opgehangen; 
  • 39 verkeersborden geplaatst; 
  • 000 m2 asfalt opgebroken; 
  • 000 m2 fundering onder de wegen en kruising verwijderd en ook weer aangebracht; 
  • Twinig lichtmasten geplaatst; 
  • Eén bushalte aangelegd; 
  • 000 meter stoeprand aangebracht; 
  • 35 afwateringskolken aangebracht; 
  • Tien grote rioolputten aangebracht.

De verkeersregeling is ook aangepast. Zo kunnen voetgangers straks ook aan de andere kant van de Koningin Julianabrug oversteken en zijn de oversteekplaatsen voorzien van elektronische rateltikkers. Deze zijn betrouwbaarder dan de traditionele rateltikkers. Fietsers krijgen wachttijdvoorspellers en voor automobilisten komen de verkeerslichten boven de weg te hangen.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 17.13.53.jpeg

Eerder klaar dan verwacht

Wethouder Relus Breeuwsma stelde, na een kijkje genomen te hebben bij de werkzaamheden, dat de werkzaamheden mogelijk eerder klaar zijn dan verwacht. “Maandag 14 en dinsdag 15 augustus worden de eerste twee lagen asfalt aangebracht. Komende twee weken wordt de volledige kruising geasfalteerd, worden putten geboord en belijning aangebracht. Als alles meezit kan de kruising, en dus ook de brug, na 21 augustus weer open voor alle verkeer. Dat is mooi op tijd, wanneer het normale verkeer na de zomervakantie weer zijn gang krijgt”, aldus de wethouder.

Volgens aanvankelijke planning zullen de werkzaamheden tot en met 21 augustus duren. Mogelijk zullen de werkzaamheden eerder klaar zijn dan verwacht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.