Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder Gerard van As geeft startsein voor sloop oude V&D pand

Sinds het faillissement van de winkelketen V&D staat het pand al leeg en is het een doorn in het oog van vele Alphenaren. Nu is het moment eindelijk daar dat het voormalige pand van de V&D tegen de vlakte gaat. Wethouder Gerard van As heeft daar maandagochtend het startsein voor gegeven.

Op de plek van het voormalige V&D gebouw komen 24 moderne appartementen met zo’n 1500m2 aan winkelruimte en 32 parkeerplaatsen. Het uiterlijk van het complex sluit aan bij de architectuur van het vernieuwde Alphense stadshart. In de plint zullen enkele winkels worden gerealiseerd en op de eerste, tweede en derde verdieping komen er drie- en vierkamerappartementen. Het project staat bekend onder de naam ‘De Toussaint’.

Als symbool voor de start van de sloop heeft wethouder Van As het oude logo van V&D verwijderd van het pand. Deze heeft hij overhandigd aan Fabian Jonkmans van Garbe Institutional Capital, de ontwikkelaar van de nieuwbouw op deze locatie. Van As is blij dat na jaren van leegstand deze markante plek in het centrum een ware metamorfose ondergaat. “De architectuur van de nieuwbouw sluit goed aan bij de rest van het centrum. Dat er nog maar enkele woningen beschikbaar zijn, bewijst dat er veel behoefte is aan appartementen in het centrum.”

Opdrachtgever van het project, namens een van de vastgoedfondsen bij haar onder beheer, is GARBE Institutional Capital Netherlands. Het ontwikkelingsmanagement wordt uitgevoerd door Ambitus Vastgoedontwikkeling. De realisatie van het project is in handen van Boer Bouw. Als projectmakelaar treedt Koppes Makelaardij Alphen op. De projectnotaris is Kroes&Partners. De bouw neemt naar verwachting een klein jaar in beslag. Er zijn nog enkele appartementen te koop. 

Ontwerp2 VenD.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.