Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder Noordermeer bezoekt Stichting Kringloop Alphen

Op 29 maart heeft wethouder Anouk Noordermeer Stichting Kringloop Alphen bezocht. Daar sprak ze over de impact van deze maatschappelijke organisatie.

Tijdens haar bezoek sprak de Alphense wethouder met het bestuur en de directie. “Met hen heb ik onder andere gesproken over de impact van deze maatschappelijk verantwoorde organisatie waar enthousiaste mensen werken, re-integreren of vrijwilligerswerk doen”, vertelt de wethouder. Ook heeft ze het dagelijkse proces van binnenkomst tot verkoopklaar maken van producten kunnen zien.

“Zo komen er dagelijks ongeveer 15 pallets aan spullen binnen. Mooi dat veel van die spullen een tweede kans krijgen. Juist hergebruik maakt dat we op een duurzame, verantwoorde en circulaire manier omgaan met de spullen om ons heen”, aldus wethouder Noordermeer. Stichting Kringloop liet aan haar weten veel ambities te hebben voor de toekomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.