Museumpark Archeon
Advertorial Evenementen

Wie wint het riddertoernooi in Museumpark Archeon?

Dit weekend is er een riddertoernooi op het toernooiveld in Museumpark Archeon. Kom kijken en ontdek wie het spannende riddertoernooi wint!

Het riddertoernooi is oorspronkelijk een gevechtstraining, maar ontwikkelt zich tot een geliefd evenement: een vertoon van welstand, rijkdom en ridderlijkheid dat velen in de hoge kringen plezier verschaft. Het is een spel met winnaars en verliezers.

In Archeon wordt de toernooivorm 'pas d'armes' uitgevoerd. Daarbij daagt een ridder of groep ridders iedereen die passeert uit voor een gevecht. Het gevecht wordt uitgevoerd met lansen. Er geldt een puntensysteem. Harde klappen uitdelen of het breken van de lans van de tegenstander scoren.

Lees meer over het riddertoernooi. Tickets koop je via Archeon.nl.


Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 20

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.