Wijdezorg
Advertorial Gezondheid en welzijn

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

WIJdezorg ondertekende in 2016 al voor het eerst de Green Deal Zorg: Duurzame Zorg voor een Gezonde en Vitale Toekomst. De ambitie van WIJdezorg sluit aan op de ambitie van de Green Deal: het streven naar balans tussen ecologische, economische en sociale waarden (People, Planet, Profit). Door met elkaar de schouders eronder te zetten levert WIJdezorg dagelijks een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van onze leefomgeving en het wat leefbaarder maken van de wereld voor de toekomst.

Om de eigen prestaties te kunnen monitoren, koos WIJdezorg voor de Milieuthermometer Zorg. Dit gecertificeerde milieumanagementsysteem van het Milieuplatform Zorg helpt zorgorganisaties om prestaties op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg zichtbaar te maken en aantoonbaar te verbeteren. Tijdens het certificatietraject voor de Milieuthermometer Zorg, besloot WIJdezorg de sprong te wagen: we gaan niet eerst voor brons…. we gaan gelijk voor zilver! Een ambitieus besluit, maar – zo blijkt – wel degelijk realistisch. WIJdezorg behaalde zilver voor alle locaties!

Aandacht voor verduurzaming

Al sinds 2011 zet WIJdezorg volop in op de verduurzaming van het vastgoed. Door de jaren heen investeerde de organisatie in álle locaties – nieuwbouw of vernieuwing - in duurzame technieken en installaties, zoals warmtepompen, warmte/koudeopslag in de bodem, zonnepanelen en ledverlichting.

In de afgelopen jaren kreeg ook de verduurzaming van de bedrijfsvoering veel aandacht. Denk bijvoorbeeld aan gescheiden afvalinzameling, energiebeheer, elektrische fietsen voor thuiszorgmedewerkers, hybride auto’s en printers zonder CO2-uitstoot. Aanscherping van de processen op beleidsniveau resulteerde in een duurzaam inkoop-, mobiliteits-, bouw- en voedingsbeleid. Alle locaties hebben duurzaam werken doorgevoerd in hun processen.

Bij iedere duurzaamheidsactie spelen de medewerkers van WIJdezorg een belangrijke rol. Alleen dankzij hun grote inzet en betrokkenheid kan WIJdezorg deze grote verduurzamingslag maken. WIJdezorg is hartstikke trots op het behalen van deze certificaten. Organisatie en medewerkers nemen de uitdaging om nog verder te verduurzamen graag en vol vertrouwen aan!


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.