Wijdezorg
Advertorial Gezondheid en welzijn

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

WIJdezorg ondertekende in 2016 al voor het eerst de Green Deal Zorg: Duurzame Zorg voor een Gezonde en Vitale Toekomst. De ambitie van WIJdezorg sluit aan op de ambitie van de Green Deal: het streven naar balans tussen ecologische, economische en sociale waarden (People, Planet, Profit). Door met elkaar de schouders eronder te zetten levert WIJdezorg dagelijks een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van onze leefomgeving en het wat leefbaarder maken van de wereld voor de toekomst.

Om de eigen prestaties te kunnen monitoren, koos WIJdezorg voor de Milieuthermometer Zorg. Dit gecertificeerde milieumanagementsysteem van het Milieuplatform Zorg helpt zorgorganisaties om prestaties op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg zichtbaar te maken en aantoonbaar te verbeteren. Tijdens het certificatietraject voor de Milieuthermometer Zorg, besloot WIJdezorg de sprong te wagen: we gaan niet eerst voor brons…. we gaan gelijk voor zilver! Een ambitieus besluit, maar – zo blijkt – wel degelijk realistisch. WIJdezorg behaalde zilver voor alle locaties!

Aandacht voor verduurzaming

Al sinds 2011 zet WIJdezorg volop in op de verduurzaming van het vastgoed. Door de jaren heen investeerde de organisatie in álle locaties – nieuwbouw of vernieuwing - in duurzame technieken en installaties, zoals warmtepompen, warmte/koudeopslag in de bodem, zonnepanelen en ledverlichting.

In de afgelopen jaren kreeg ook de verduurzaming van de bedrijfsvoering veel aandacht. Denk bijvoorbeeld aan gescheiden afvalinzameling, energiebeheer, elektrische fietsen voor thuiszorgmedewerkers, hybride auto’s en printers zonder CO2-uitstoot. Aanscherping van de processen op beleidsniveau resulteerde in een duurzaam inkoop-, mobiliteits-, bouw- en voedingsbeleid. Alle locaties hebben duurzaam werken doorgevoerd in hun processen.

Bij iedere duurzaamheidsactie spelen de medewerkers van WIJdezorg een belangrijke rol. Alleen dankzij hun grote inzet en betrokkenheid kan WIJdezorg deze grote verduurzamingslag maken. WIJdezorg is hartstikke trots op het behalen van deze certificaten. Organisatie en medewerkers nemen de uitdaging om nog verder te verduurzamen graag en vol vertrouwen aan!


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.