Wijdezorg
Advertorial Gezondheid en welzijn

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

WIJdezorg ondertekende in 2016 al voor het eerst de Green Deal Zorg: Duurzame Zorg voor een Gezonde en Vitale Toekomst. De ambitie van WIJdezorg sluit aan op de ambitie van de Green Deal: het streven naar balans tussen ecologische, economische en sociale waarden (People, Planet, Profit). Door met elkaar de schouders eronder te zetten levert WIJdezorg dagelijks een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van onze leefomgeving en het wat leefbaarder maken van de wereld voor de toekomst.

Om de eigen prestaties te kunnen monitoren, koos WIJdezorg voor de Milieuthermometer Zorg. Dit gecertificeerde milieumanagementsysteem van het Milieuplatform Zorg helpt zorgorganisaties om prestaties op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg zichtbaar te maken en aantoonbaar te verbeteren. Tijdens het certificatietraject voor de Milieuthermometer Zorg, besloot WIJdezorg de sprong te wagen: we gaan niet eerst voor brons…. we gaan gelijk voor zilver! Een ambitieus besluit, maar – zo blijkt – wel degelijk realistisch. WIJdezorg behaalde zilver voor alle locaties!

Aandacht voor verduurzaming

Al sinds 2011 zet WIJdezorg volop in op de verduurzaming van het vastgoed. Door de jaren heen investeerde de organisatie in álle locaties – nieuwbouw of vernieuwing - in duurzame technieken en installaties, zoals warmtepompen, warmte/koudeopslag in de bodem, zonnepanelen en ledverlichting.

In de afgelopen jaren kreeg ook de verduurzaming van de bedrijfsvoering veel aandacht. Denk bijvoorbeeld aan gescheiden afvalinzameling, energiebeheer, elektrische fietsen voor thuiszorgmedewerkers, hybride auto’s en printers zonder CO2-uitstoot. Aanscherping van de processen op beleidsniveau resulteerde in een duurzaam inkoop-, mobiliteits-, bouw- en voedingsbeleid. Alle locaties hebben duurzaam werken doorgevoerd in hun processen.

Bij iedere duurzaamheidsactie spelen de medewerkers van WIJdezorg een belangrijke rol. Alleen dankzij hun grote inzet en betrokkenheid kan WIJdezorg deze grote verduurzamingslag maken. WIJdezorg is hartstikke trots op het behalen van deze certificaten. Organisatie en medewerkers nemen de uitdaging om nog verder te verduurzamen graag en vol vertrouwen aan!


Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.