WIJdezorg logo
Tip!

WIJdezorg

WIJdezorg heeft haar eigen, centrale plek in de dorpen van het Groene Hart. Hun zorglocaties zijn altijd dichtbij en bieden bewoners en bezoekers zorg en gezelligheid in een vertrouwde omgeving. De organisatie telt rond de 900 medewerkers en 500 vrijwilligers. Het merendeel van hen is werkzaam in en vanuit de zeven zorglocaties. In de uitvoering kiezen ze blijvend voor een kleinschalige en lokale aanpak. WIJdezorg vindt het belangrijk om de eigenheid van de zorglocaties in hun dorpsomgeving te behouden, zeker ook omdat dit voor de klanten een belangrijke toegevoegde waarde is.

Eigen regie vindt WIJdezorg heel belangrijk: hun cliënten moeten het leven kunnen leiden dat bij hen past. Daarom proberen ze hunzorg zoveel mogelijk af te stemmen op hun individuele behoeften.

Ze komen graag dicht bij de mensen, met vaste teams en vertrouwde gezichten, zowel in hun locaties als in de zorg thuis.

Naast zorg hebben ze veel aandacht voor ieders welzijn. Goede zorg kan niet zonder werkelijke aandacht voor heel de mens.

Als werkgever investeren ze graag en veel in hun medewerkers. Dankzij hun kwaliteiten en hun toewijding kunnen ze bieden wat jij van hen verwacht: de beste zorg.

In en vanuit hun zeven zorglocaties zetten hun medewerkers zich in voor de beste zorg voor hun klanten. Zorgen doen ze op allerlei manieren, maar altijd op maat!

Wonen met zorg
In hun locaties kan je wonen op de manier die bij je past, met alle zorg en verpleging die je nodig heb. Naast appartementen zijn er ook kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie.

je kunt bij de zorglocaties van WIJdezorg terecht voor verschillende vormen van zorg of ondersteuning.

 • Permanent wonen met zorg Je woont in een van de zorglocaties en je maakt zelf afspraken over de gewenste zorg of dienstverlening. In het geval dat je lichamelijke of geestelijke beperkingen ondervindt, worden de zorg en begeleiding hierop aangepast.
 • Tijdelijk verblijf of logeren Je kunt bij hun zes tot dertien weken logeren, bijvoorbeeld om aan te sterken na een ziekenhuisopname, wanneer jouw mantelzorg wegvalt of als je gewoon even tot rust wilt komen.
 • Verpleeghuiszorg somatiek Indien je zwaardere zorg nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen dan kunnen ze je dit in een aantal van hun zorglocaties bieden.
 • Verpleeghuiszorg psychogeriatrie Als het dementieproces vordert, zal het moment aanbreken dat je continu toezicht nodig heeft. hun woonvoorzieningen zijn hier meer en meer op ingesteld en de medewerkers zijn deskundig en bekwaam.
 • Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie WIJdezorg werkt actief aan de ontwikkeling van kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. In hun visie is het belangrijk dat de zorg voor deze groep zich richt op het behoud van de eigen levensstijl. In hun kleinschalige woongroepen (7-14 personen) leven bewoners zoveel mogelijk als zij thuis gewend waren, in een huiselijke omgeving met respect voor hun privacy.

Momenteel bieden ze mogelijkheden voor kleinschalig wonen in locaties Nieuwkoop (drie woongroepen), Driehof in Hazerswoude Dorp (drie woongroepen), Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn (vier woongroepen), Aarhoeve in Ter Aar (drie woongroepen) en Emmaus in Zoeterwoude-Dorp (vier woongroepen).

Zorg thuis
Woont je thuis en heeft je zorg nodig? hun thuiszorgteams staan voor je klaar, ze hebben altijd een oplossing op maat.
Als je dat wilt, brengen wij de zorg bij je thuis, zodat je langer zelfstandig kunt blijven wonen. Voor thuiszorg heeft je een indicatie nodig. De wijkverpleegkundige stelt deze indicatie vast op basis van een persoonlijk gesprek.

hun dienstverlening bestaat uit:

 • Verzorging Hulp bij de lichamelijke verzorging, het aan- of uittrekken van steunkousen en kleding, toiletbezoek en hulp bij het wassen en bed verschonen.
 • Verpleging Wondverzorging, begeleiding bij medicijngebruik en het leren omgaan met jouw ziekte of aandoening.
  24-uurszorg Het thuiszorgteam bij je in de buurt wordt 24 uur per dag ondersteund door de Verpleegkundige Bereikbare Dienst (VBD) van WIJdezorg. Je bent daardoor verzekerd van 24 uur verzorging en verpleging in uw thuissituatie.
 • Huishoudelijke hulp Essentiële schoonmaakwerkzaamheden, met als doel een schoon en leefbaar huis.
 • Alarmservice Wanneer u op een onverwacht moment thuis hulp nodig heeft, dan kunt u een beroep doen op de alarmservice. De medewerkers van WIJdezorg zijn 24 uur bereikbaar en beschikbaar.
 • Volledig Pakket Thuis Wanneer je beschikt over een indicatie voor verblijf, maar liever thuis wilt blijven wonen, dan biedt WIJdezorg de mogelijkheid om de zorg thuis te ontvangen. Om de kwaliteit van de zorg te kunnen waarborgen, is het van belang dat je niet te ver van de zorglocatie af woont.
 • Casemanagement De casemanager biedt cliënten en hun mantelzorgers hulp bij het omgaan met dementie en kan bemiddelen bij het realiseren van de beste zorg in de verschillende fasen van het ziekteproces.

Behoefte aan dagbesteding? Ontdek hun mogelijkheden voor dagbesteding in acht locaties.

Natuurlijk wil je graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wordt je toch wat eenzaam en wilt je graag andere mensen ontmoeten? WIJdezorg biedt je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding wekelijks een of meerdere dagen door te brengen in een van hun locaties. Fijn onder de mensen!

Voor wie?
Dagbesteding is bestemd voor ouderen die weinig kunnen deelnemen aan sociale activiteiten, bijvoorbeeld door dementie of andere geheugenstoornissen, problemen met mobiliteit of een klein sociaal netwerk. Voor deelname heeft je een indicatie nodig in het kader van de wet Langdurige Zorg of de wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het vervoer wordt in overleg met je geregeld.

Samen optrekken
Bij de dagbesteding van WIJdezorg staan zelfregie en zelfredzaamheid voorop. We bieden je een gezellige dag in een veilige en gestructureerde omgeving. Je kunt meedoen aan verschillende activiteiten, zoals bewegen, wandelen of een tochtje met een duo-fiets, allerlei spelletjes en gesprekken. Ook organiseren we graag activiteiten op culinair of creatief gebied en gaan we met elkaar naar de film of een optreden.

Iets voor jouw?
Wil je meer informatie, bel dan 088-209 1000 en vraag naar de medewerker dagbesteding van de betreffende zorglocatie. De medewerkers vertellen je graag alles over hun mogelijkheden. Natuurlijk kan je ook een afspraak maken om een keertje langs te komen.

Specialistisch behandelteam

WIJdezorg heeft een eigen behandeldienst, bestaande uit vijf specialisten ouderengeneeskunde (Jolien Becking, Caroline Derkzen van Angeren, Mariëlle Putters, Jet van der Heijden en Marijke van Essen) en twee psychologen (Mirjam Zwennis en Maxime van den Kolk).

Zowel de specialisten ouderengeneeskunde als de psychologen zijn betrokken bij de behandeling van de cliënten die wonen in alle locaties van WIJdezorg. Ook zijn zij beschikbaar voor advies bij thuiswonende ouderen en chronisch zieken.

Specialisten ouderengeneeskunde

De specialisten ouderengeneeskunde zijn artsen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van complexe en kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

Psychologen

De psychologen richten zich op het geestelijk welzijn van de cliënten, de begeleiding van familie en de ondersteuning van de zorgteams.

Midden in het landelijke Langeraar ligt zorglocatie Aarhoeve. Het gebouw is omgeven door een mooie tuin met uitzicht op het hertenkamp. Op de eerste verdieping huisvest het drie kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie. De bewoners hebben een gezamenlijke huiskamer en een eigen zit-slaapkamer. Daarnaast zijn er 32 ruime appartementen voor verzorgingshuisbewoners.

J.M. Halkesstraat 33
2461 RT  Ter Aar

Aarhoeve buitenkant.jpg

In het centrum van Hazerswoude Dorp vindt je zorglocatie Driehof. Naast 30 appartementen voor verzorgingshuiscliënten bieden we onderdak aan drie woongroepen voor bewoners met dementie. In deze kleinschalige woonvorm leven bewoners zoveel mogelijk als thuis, met een sfeervolle huiskamer als middelpunt en voor iedere bewoner een eigen kamer.

Dorpsstraat 27
2391 BB  Hazerswoude-Dorp

Driehof buitenkant.jpg

Zorglocatie Emmaus is gevestigd aan de Bennebroekweg 2 nabij het centrum van het dorp Zoeterwoude. Hun medewerkers bieden zorg en diensten aan de bewoners van hun appartementen en woongroepen, en aan bewoners (in de zorgwoningen) in de regio. In Emmaus vinden veel ontmoetingen plaats. Hun gevarieerde activiteitenaanbod trekt niet alleen eigen bewoners, maar ook veel inwoners van Zoeterwoude.

Bennebroekweg 2
2381 DZ  Zoeterwoude-Dorp

Emmaus buitenkant.jpg

De combinatie van zorglocatie en dienstencentrum maakt Jacobus uniek. Het dienstencentrum heeft een belangrijke functie als ontmoetingsplaats. Iedereen kan hier altijd even binnenlopen voor een kop koffie, wat gezelschap en een luisterend oor. Wekelijks staan er tal van activiteiten op het programma. In nauwe samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen ‘De Spil’, gemeente Kaag en Braassem en de Woonstichting Alkemade kan Jacobus – gesteund door een grote groep vrijwilligers – ouderen maatwerk in dienstverlening leveren. Zowel in de eigen locatie als bij de inwoners thuis.

Saskia van Uylenburchlaan 1
2377 CR  Oude Wetering

Jacobus buitenkant.png

Centraal gelegen in de dorpskern, gevestigd in het markante gebouw Kaleidoskoop, herbergt locatie Nieuwkoop groepswoningen voor ouderen met dementie, appartementen voor bewoners die veel zorg nodig hebben en appartementen voor tijdelijke zorg. Tevens beschikt Kaleidoskoop over tien ruime, eigentijdse woningen, die cliënten kunnen huren bij de WSN (woningbouwstichting Nieuwkoop) en waar zij volledige zorg van WIJdezorg krijgen (Volledig Pakket Thuis).

De Verbinding 48
2421 EX  Nieuwkoop

Locatie Nieuwkoop buitenkant 1.jpg

Zorglocatie Rhijndael ligt in het centrum van Koudekerk aan den Rijn. Het gebouw dateert van de jaren ’70 en is in 2012 grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Naast zorgappartementen herbergt Rhijndael vier kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie. Bewoners leven zoveel mogelijk als thuis in woongroepen van tien en beschikken over een eigen kamer. Hun medewerkers bieden verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp aan hun eigen bewoners en aan thuiswonende cliënten in het dorp en omgeving.

Europasingel 2
2396 EM  Koudekerk aan den Rijn

Rhijndael buitenkant.jpg

Door de unieke ligging aan het water van de Woudwetering genieten de bewoners van zorglocatie Woudsoord van een prachtig uitzicht, zowel vanuit de tuin als het restaurant. Er varen regelmatig enorme schepen van de beroepsvaart langs, ‘s zomers aangevuld met allerlei grote en kleine pleziervaart. Woudsoord is een kleinschalige locatie. Hun medewerkers leveren zorg en diensten aan hun eigen bewoners én aan inwoners van Woubrugge en omgeving.

Weteringpad 3
2481 AS  Woubrugge

Woudsoord buitenkant tuin.jpg

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in