WIJdezorg logo
Tip!

WIJdezorg

Jij het comfort, WIJdezorg

WIJdezorg zet zich in voor persoonlijke zorg, die aansluit op de woonomgeving en de leefstijl van ouderen en andere zorgvragers. In hun zeven zorglocaties in het Groene Hart kunnen ouderen wonen op de manier die bij hun past, met alle zorg en verpleging die nodig is. Naast appartementen zijn er ook kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie. Al hun locaties bieden mogelijkheden voor dagbesteding. Daarnaast hebben ze vier ontmoetingscentra voor mensen met dementie (OCD’s) en hun mantelzorgers. Klanten die thuis wonen kunnen rekenen op de goede zorg van hun thuiszorgteams. WIJdezorg staat voor kleinschalig, zorgzaam en betrokken. Zorgen doen jullie met elkaar, met hechte teams en veel vaste vrijwilligers. In de dorpen fungeren onze gastvrije locaties als ontmoetingsplek voor iedereen: bewoners, familie en dorpsbewoners. WIJdezorg is altijd dichtbij.

In en vanuit onze zeven zorglocaties zetten onze medewerkers zich in voor de beste zorg voor onze klanten. Zorgen doen we op allerlei manieren, maar altijd op maat!

Wonen met zorg
In onze locaties kunt u wonen op de manier die bij u past, met alle zorg en verpleging die u nodig heeft. Naast appartementen zijn er ook kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie.

U kunt bij de zorglocaties van WIJdezorg terecht voor verschillende vormen van zorg of ondersteuning.

 • Permanent wonen met zorg U woont in een van de zorglocaties en u maakt zelf afspraken over de gewenste zorg of dienstverlening. In het geval dat u lichamelijke of geestelijke beperkingen ondervindt, worden de zorg en begeleiding hierop aangepast.
 • Tijdelijk verblijf of logeren U kunt bij ons zes tot dertien weken logeren, bijvoorbeeld om aan te sterken na een ziekenhuisopname, wanneer uw mantelzorg wegvalt of als u gewoon even tot rust wilt komen.
 • Verpleeghuiszorg somatiek Indien u zwaardere zorg nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen dan kunnen we u dit in een aantal van onze zorglocaties bieden.
 • Verpleeghuiszorg psychogeriatrie Als het dementieproces vordert, zal het moment aanbreken dat u continu toezicht nodig heeft. Onze woonvoorzieningen zijn hier meer en meer op ingesteld en de medewerkers zijn deskundig en bekwaam.
 • Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie WIJdezorg werkt actief aan de ontwikkeling van kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. In onze visie is het belangrijk dat de zorg voor deze groep zich richt op het behoud van de eigen levensstijl. In onze kleinschalige woongroepen (7-14 personen) leven bewoners zoveel mogelijk als zij thuis gewend waren, in een huiselijke omgeving met respect voor hun privacy.

Momenteel bieden we mogelijkheden voor kleinschalig wonen in locaties Nieuwkoop (drie woongroepen), Driehof in Hazerswoude Dorp (drie woongroepen), Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn (vier woongroepen), Aarhoeve in Ter Aar (drie woongroepen) en Emmaus in Zoeterwoude-Dorp (vier woongroepen).

Zorg thuis
Woont u thuis en heeft u zorg nodig? Onze thuiszorgteams staan voor u klaar, we hebben altijd een oplossing op maat.
Als u dat wilt, brengen wij de zorg bij u thuis, zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Voor thuiszorg heeft u een indicatie nodig. De wijkverpleegkundige stelt deze indicatie vast op basis van een persoonlijk gesprek.

Onze dienstverlening bestaat uit:

 • Verzorging Hulp bij de lichamelijke verzorging, het aan- of uittrekken van steunkousen en kleding, toiletbezoek en hulp bij het wassen en bed verschonen.
 • Verpleging Wondverzorging, begeleiding bij medicijngebruik en het leren omgaan met uw ziekte of aandoening.
  24-uurszorg Het thuiszorgteam bij u in de buurt wordt 24 uur per dag ondersteund door de Verpleegkundige Bereikbare Dienst (VBD) van WIJdezorg. U bent daardoor verzekerd van 24 uur verzorging en verpleging in uw thuissituatie.
 • Huishoudelijke hulp Essentiële schoonmaakwerkzaamheden, met als doel een schoon en leefbaar huis.
 • Alarmservice Wanneer u op een onverwacht moment thuis hulp nodig heeft, dan kunt u een beroep doen op de alarmservice. De medewerkers van WIJdezorg zijn 24 uur bereikbaar en beschikbaar.
 • Volledig Pakket Thuis Wanneer u beschikt over een indicatie voor verblijf, maar liever thuis wilt blijven wonen, dan biedt WIJdezorg de mogelijkheid om de zorg thuis te ontvangen. Om de kwaliteit van de zorg te kunnen waarborgen, is het van belang dat u niet te ver van de zorglocatie af woont.
 • Casemanagement De casemanager biedt cliënten en hun mantelzorgers hulp bij het omgaan met dementie en kan bemiddelen bij het realiseren van de beste zorg in de verschillende fasen van het ziekteproces.

Behoefte aan dagbesteding? Ontdek onze mogelijkheden voor dagbesteding in acht locaties.

Natuurlijk wilt u graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wordt u toch wat eenzaam en wilt u graag andere mensen ontmoeten? WIJdezorg biedt u de mogelijkheid om onder professionele begeleiding wekelijks een of meerdere dagen door te brengen in een van onze locaties. Fijn onder de mensen!

Voor wie?
Dagbesteding is bestemd voor ouderen die weinig kunnen deelnemen aan sociale activiteiten, bijvoorbeeld door dementie of andere geheugenstoornissen, problemen met mobiliteit of een klein sociaal netwerk. Voor deelname heeft u een indicatie nodig in het kader van de wet Langdurige Zorg of de wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het vervoer wordt in overleg met u geregeld.

Samen optrekken
Bij de dagbesteding van WIJdezorg staan zelfregie en zelfredzaamheid voorop. We bieden u een gezellige dag in een veilige en gestructureerde omgeving. U kunt meedoen aan verschillende activiteiten, zoals bewegen, wandelen of een tochtje met een duo-fiets, allerlei spelletjes en gesprekken. Ook organiseren we graag activiteiten op culinair of creatief gebied en gaan we met elkaar naar de film of een optreden.

Iets voor u?
Wilt u meer informatie, bel dan 088-209 1000 en vraag naar de medewerker dagbesteding van de betreffende zorglocatie. Onze medewerkers vertellen u graag alles over onze mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken om een keertje langs te komen.

Specialistisch behandelteam
WIJdezorg heeft een eigen behandeldienst, bestaande uit vier specialisten ouderengeneeskunde (Jolien Becking, Caroline Derkzen van Angeren, Mariëlle Putters en Jet van der Heijden) en twee psychologen (Jacobien van Elst en Verena Baake).

Specialisten ouderengeneeskunde
De specialisten ouderengeneeskunde zijn artsen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van complexe en kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

Psychologen
De psychologen richten zich op het geestelijk welzijn van de cliënten, de begeleiding van familie en de ondersteuning van de zorgteams.
Zowel de specialisten ouderengeneeskunde als de psychologen zijn betrokken bij de behandeling van de cliënten op de gesloten woongroepen en adviseren de huisartsen en de zorgteams bij de behandeling van de cliënten in de verzorgingshuizen. Ook zijn zij beschikbaar voor advies bij thuiswonende ouderen en chronisch zieken.

Wijkverpleegkundigen
De wijkverpleegkundigen van WIJdezorg brengen samen met u in kaart welke zorg en begeleiding er nodig is, zodat u of uw naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Zij regelen de daadwerkelijke inzet van zorg (via thuiszorgteam) en bieden daarnaast ondersteuning bij het leggen van contact met bijvoorbeeld gemeente of vrijwilligers. Ook wanneer u na ziekenhuisopname thuis zorg en ondersteuning nodig heeft, kunt u de wijkverpleegkundige inschakelen. Dit kan rechtstreeks of via de transferverpleegkundige van het desbetreffende ziekenhuis. Als u zich zorgen maakt om een familielid, buren of een kennis en u weet niet welke hulp ingeschakeld kan of moet worden, dan kunt u altijd de wijkverpleegkundige benaderen om samen naar een oplossing te zoeken.

Midden in het landelijke Langeraar ligt zorglocatie Aarhoeve. Het gebouw is omgeven door een mooie tuin met uitzicht op het hertenkamp. Op de eerste verdieping huisvest het drie kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie. De bewoners hebben een gezamenlijke huiskamer en een eigen zit-slaapkamer. Daarnaast zijn er 32 ruime appartementen voor verzorgingshuisbewoners.

J.M. Halkesstraat 33
2461 RT  Ter Aar

Aarhoeve buitenkant.jpg

In het centrum van Hazerswoude Dorp vindt u zorglocatie Driehof. Naast 30 appartementen voor verzorgingshuiscliënten bieden we onderdak aan drie woongroepen voor bewoners met dementie. In deze kleinschalige woonvorm leven bewoners zoveel mogelijk als thuis, met een sfeervolle huiskamer als middelpunt en voor iedere bewoner een eigen kamer.

Dorpsstraat 27
2391 BB  Hazerswoude-Dorp

Driehof buitenkant.jpg

Zorglocatie Emmaus is gevestigd aan de Bennebroekweg 2 nabij het centrum van het dorp Zoeterwoude. Onze medewerkers bieden zorg en diensten aan de bewoners van onze appartementen en woongroepen, en aan bewoners (in de zorgwoningen) in de regio. In Emmaus vinden veel ontmoetingen plaats. Ons gevarieerde activiteitenaanbod trekt niet alleen eigen bewoners, maar ook veel inwoners van Zoeterwoude.

Bennebroekweg 2
2381 DZ  Zoeterwoude-Dorp

Emmaus buitenkant.jpg

De combinatie van zorglocatie en dienstencentrum maakt Jacobus uniek. Het dienstencentrum heeft een belangrijke functie als ontmoetingsplaats. Iedereen kan hier altijd even binnenlopen voor een kop koffie, wat gezelschap en een luisterend oor. Wekelijks staan er tal van activiteiten op het programma. In nauwe samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen ‘De Spil’, gemeente Kaag en Braassem en de Woonstichting Alkemade kan Jacobus – gesteund door een grote groep vrijwilligers – ouderen maatwerk in dienstverlening leveren. Zowel in de eigen locatie als bij de inwoners thuis.

Saskia van Uylenburchlaan 1
2377 CR  Oude Wetering

Jacobus buitenkant.png

Centraal gelegen in de dorpskern, gevestigd in het markante gebouw Kaleidoskoop, herbergt locatie Nieuwkoop groepswoningen voor ouderen met dementie, appartementen voor bewoners die veel zorg nodig hebben en appartementen voor tijdelijke zorg. Tevens beschikt Kaleidoskoop over tien ruime, eigentijdse woningen, die cliënten kunnen huren bij de WSN (woningbouwstichting Nieuwkoop) en waar zij volledige zorg van WIJdezorg krijgen (Volledig Pakket Thuis).

De Verbinding 48
2421 EX  Nieuwkoop

Locatie Nieuwkoop buitenkant 1.jpg

Zorglocatie Rhijndael ligt in het centrum van Koudekerk aan den Rijn. Het gebouw dateert van de jaren ’70 en is in 2012 grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Naast zorgappartementen herbergt Rhijndael vier kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie. Bewoners leven zoveel mogelijk als thuis in woongroepen van tien en beschikken over een eigen kamer. Onze medewerkers bieden verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp aan onze eigen bewoners en aan thuiswonende cliënten in het dorp en omgeving.

Europasingel 2
2396 EM  Koudekerk aan den Rijn

Rhijndael buitenkant.jpg

Door de unieke ligging aan het water van de Woudwetering genieten de bewoners van zorglocatie Woudsoord van een prachtig uitzicht, zowel vanuit de tuin als het restaurant. Er varen regelmatig enorme schepen van de beroepsvaart langs, ‘s zomers aangevuld met allerlei grote en kleine pleziervaart. Woudsoord is een kleinschalige locatie. Onze medewerkers leveren zorg en diensten aan onze eigen bewoners én aan inwoners van Woubrugge en omgeving.

Weteringpad 3
2481 AS  Woubrugge

Woudsoord buitenkant tuin.jpg

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in