Wijkagenten Alphen Noord

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

De eerste winkeldief liep zondagmiddag tegen de lamp. De verdachte was een 51-jarige man uit Gouda. Hij had bij drie winkels in winkelcentrum De Aarhof iets gestolen. “Bij diverse winkels dacht meneer proletarisch te kunnen winkelen. Met dank aan scherp winkelpersoneel en een oplettende voorbijganger dit winkelgedrag kunnen stoppen.” De man is naar het bureau gebracht, verhoord en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Even later was het ook raak in de Kerkstraat met een winkeldief. Dit keer ging het om stelen van voedsel. “Een winkelmedewerker herkende een 54-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Deze vrouw had een dag eerder spullen weggenomen uit de winkel en deze niet afgerekend”, aldus de politie. Hierop werd direct de politie gebeld, die de vrouw staande kon houden. “Deze vrouw bleek niet alleen de dag ervoor iets gestolen te hebben, maar had ook deze dag spullen weggenomen bij een andere winkel. Voor deze diefstal kon de vrouw direct aangehouden worden.” Ook deze verdachte moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.