Winkeliers doen eerder aangifte van winkeldiefstal

Het aantal aangiften voor winkelsiefstal is nu al groter dan in 2016. Dit jaar zijn 245 aangiften gedaan tegenover 146 in 2016. De stijging heeft te maken met de actieve inzet van de politie om eigenaren ertoe te bewegen om aangifte te doen.

Wijkagent Frank Heijmink is in de hele gemeente op bezoek geweest bij winkeliers om te horen wat de politie kan doen om meer aangiften van winkeldiefstallen binnen te krijgen. Daaruit is in ieder geval al gekomen dat winkeliers nu weten dat aangifte doen altijd zin heeft. Ook krijgt een winkelier een vergoeding voor het doen van aangifte als de winkeldief wordt aangehouden.
Grootwinkelbedrijven zorgen zelf al dat de bij hen aangesloten winkels digitaal aangifte doen. Zij verzorgen bijvoorbeeld voor uniforme formulieren voor al hun vestigingen.

Het is een landelijke trend dat de aangiftebereidheid stijgt. De politie wijt dit aan een betere samenwerking met de detaillisten, adviezen die worden opgevolgd en het zoeken naar nieuwe methoden om het doen van een aangifte te vereenvoudigen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.