Alphens EV

Woningmarktstrategie 2019-2022 krijgt raadsbrede steun

In september komt de invulling, donderdag 11 juli werd de analyse besproken door de Alphense politiek. De Woningmarktstrategie voor de jaren 2019 -2022 is goed ontvangen door de raadscommissie wonen. Wethouder Gerard van As gaat nu vaart maken.

Gezien de woningnood die alleen maar groter wordt, is er geen tweede kans. Daarom moest de mogelijke woningmarktstrategie voor de komende jaren zeer zorgvuldig worden geanalyseerd. Uit de analyse blijkt zonneklaar dat de grote knelpunten in Alphen-Stad liggen. Ondanks enige achterstand in woningbouw in de kernen zijn daar wel voldoende mogelijkheden om te bouwen.

De Woningmarktstrategie biedt een aantal oplossingen op korte termijn en maakt de noodzaak tot zware maatregelen op de middellange termijn duidelijk. Wat er op de lange termijn na 2040 zal gebeuren, is open voor interpretatie. De een denkt dat er dan nog steeds grote bevolkingsgroei is, de ander denkt juist dat de behoefte aan nieuwbouw dan af zal nemen.

Voor de korte termijn wordt ingezet op transformatie van onder meer industrie en kantoren. Daarna wordt ingezet op inbreiden. Dat zijn beide maatregelen die al een aantal jaren worden toegepast. Lege kantoorpanden zijn er in Alphen-Stad dan ook niet meer. Inbreiden kan eveneens niet meer. Soms is dat bedrieglijk. Veel op het oog lege grasvelden kunnen helemaal niet worden bebouwd. Vaak omdat dit het verplichte groen voor de omringende bebouwing is.

Peter Bakker van de PvdA hield stug vol dat er wel best ingebreid kan worden in Alphen-Stad. VVD, RGL en SP vroegen om concrete voorbeelden waar dat dan zou kunnen. Die voorbeelden kwamen niet. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) daagde Bakker tenslotte uit voor een fietstocht om dan de betreffende locaties aan te wijzen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.