Woonforte

Woonforte rondt zonnepanelenproject af: “Ruim 3.000 huurders besparen met zonne-energie”

Voor niets gaat de zon op, dat nam Woonforte in 2018 wel heel letterlijk. De corporatie ging aan de slag en liet op 3.106 eengezinswoningen zonnepanelen leggen. Met het plaatsen van de gratis zonnepanelen op de laatste eengezinswoning is het project klaar.

Woonforte vindt duurzaamheid belangrijk. Het zonnepanelenproject is een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van Woonforte. Naast het bouwen van duurzame, nieuwe NOM-woningen (inclusief zonnepanelen) heeft de corporatie ook zonnepanelen geplaatst bij een aantal grote onderhoudsprojecten “Het streven is om in 2050 alle huurwoningen gebruik te laten maken van zonne- en windenergie.”

Goed voor het klimaat én de portemonnee

Met het project ‘voor niets gaat de zon op’ liet Woonforte in totaal 27.756 panelen leggen. “Dat levert een flinke besparing op: 7.108.497 kg aan CO2-uitstoot en dat staat gelijk aan het planten van 296.187 bomen. Dat is goed voor het klimaat. Ook mooi voor de portemonnee van deze huurders, zeker met de huidige energieprijzen.”

Alleen op geschikte daken

Woonforte legde de zonnepanelen op geschikte daken van eengezinswoningen. “Er is ten eerste gekeken of de daken sterk genoeg waren om de panelen te dragen. Daarnaast is gekeken of er geen belemmeringen waren voor optimaal zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan grote bomen of andere woningen. Ook zijn alleen daken van eengezinswoningen geselecteerd waar in de nabije toekomst geen onderhoudswerkzaamheden aan het dak werden uitgevoerd.” In totaal ging het om 3.106 eengezinswoningen.

Einde project

Met de plaatsing van het laatste zonnepaneel is het project beëindigd. De corporatie bekijkt welke mogelijkheden er zijn om de komende jaren zonnepanelen te leggen op appartementengebouwen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.